Ustası gelse böyle saramaz! İşte lezzetiyle damak çatlatan beyti sarma tarifi... Kokusu bütün mahalleyi saracak

Ustası gelse böyle saramaz! İşte lezzetiyle damak çatlatan beyti sarma tarifi... Kokusu bütün mahalleyi saracak

Davet sofranıza şık sunumlu bir o kadar da lezzetli bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bugün haberimizde sizler için özenle beyti sarma tarifi hazırladık. İşte enfes beyti sarma tarifi...

Sizde akşam yemeğine karar veremediyseniz sizin için özenle tarifini hazırladığımız sarma beyti tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Hem ev halkından hem de evinize gelecek misafirlerinizden tam not alacak olan sarma beyti şık sunumu ile de gözlere de hitap edecek. İşte tüm ayrıntıları ile sarma beytinin tarifi şöyle;

MALZEMELER

Köftesi için;

Yarım kilo orta yağlı dana kıyma

1 adet yumurta

1 çay bardağı galeta unu

1 adet rendelenmiş kuru soğan

2 diş sarımsak

Yarım demet maydanoz

Karabiber

Pul biber

Kimyon

Tuz (tepeleme)

Sarmak için;

5 adet yufka

4 yemek kaşığı erimiş tereyağı

Sosu için;

2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

1 yemek kaşığı salça (tepeleme)

2 su bardağı sıcak su

Servis için;

Yoğurt

YAPILIŞI

Dillere destan lezzetiyle beyti sarma yapmaya öncelikle köftemizi hazırlamakla başlayalım. Bunun için karıştırma kabına kıymayı, yumurtayı, galeta ununu, rendelenmiş kuru soğanı, ezilmiş sarımsağı, ince kıyılmış maydanozu, karabiberi, pul biberi, kimyonu ve tuzu alalım. Güzelce kıymalı harcımızı yoğuralım ve karıştırma kabımızın üzerini streç filmle kapatıp dolapta dinlendirelim. Dinlenen köfteleri ince uzun şekilde elimizle şekillendirdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim ve önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirelim. Köfteler pişerken bizde bu arada sosunu hazırlayalım. Bunun için sos tenceresine tereyağı yada margarini koyup eritelim. Üzerine salça ilave edip kavuralım.

beyti-kebap-v2.webp

BU LEZZET PARMAK YEDİRTİR

Ardından sıcak suyu dökelim, kaynayınca ocaktan alalım. Tezgahımıza yufkamızı serelim. Ortadan ikiye kesip, üzerine eritilmiş tereyağını fırça yardımı ile sürelim. Yufkanın geniş kısmına köfteleri yerleştirelim ve rulo şeklinde sıkıca saralım. Elde ettiğimiz ruloyu 3 parmak genişliğinde keselim. Tekrar fırın tepsisine dizelim ve üzerleri kızarana kadar fırında pişirelim. Pişen sarma beytilerimizi fırından alalım ve servis tabağına dizelim. Üzerine salçalı sosu gezdirelim. Servis sırasında tabağın kenarına yoğurt koyarak servis edelim.

Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN