Yemek seçen kocanız kırıntısını bile yiyecek! Yufkalı kabak mücver tadıyla parmakları yediriyor

Yemek seçen kocanız kırıntısını bile yiyecek! Yufkalı kabak mücver tadıyla parmakları yediriyor

Kabak yemeyen eşiniz ve çocuklarınız için süper bir tarifimiz var. Yufkalı kabak mücveri tarifi ile kabak yemeyen eşiniz ve çocuklarınız bu lezzete hayır diyemeyecekler. İşte yufkalı kabak mücverinin tarifi...

Çoğu kişide taze kabağa karşı bir ön yargı vardır. Ne evlerine alırlar ne de kabak gördükleri yerde o yemeği yerler. Halbuki kabak; özellikle içerdiği su oranının oldukça yüksek olması ve düşük kalorili olması ile beraber içerisinde bulunan antioksidan, vitamin ve minerallerle de oldukça zengin ve şifalı bir sebze olmasından dolayı ön plana çıkıyor.

Yaklaşık 200 gramlık bir kabakta 90 kcal kalori mevcuttur.

  • Fosfor
  • Lif
  • Kalsiyum
  • Potasyum
  • Magnezyum
  • Sodyum
  • Demir, gibi içerikler bakımından oldukça zengindir.

Zengin bir antioksidan kaynağı olan kabak, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde cilt ve göz sağlığı için birebirdir. Sindirim sisteminin daha verimli çalışması için kolaylık sağlar. Kabağı düzenli olarak tüketmek ayrıca ülser, irritabl bağırsak sendromu ve kolon kanserini önlemeye yardımcı olabilir. Saymakla faydası bitmeyen kabağı birde sizin için özenle tarifini hazırladığımı yufkalı kabak mücveri tarifi ile denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte yufkalı kabak mücverinin tarifi...

MALZEMELER

2 Adet kabak

1 Adet yumurta

50gram beyaz peynir

50gram kaşar peynir

1 Su bardağı un

1 paket kabartma tozu

2 Adet yufka

Tuz

Üzeri için;

Kaşar peynir

YAPILIŞI

Tadına doyamayacağınız yufkalı kabak mücveri yapmak için öncelikle yufkaları ince rulo şeklinde saralım ve bıçakla ince dilimler halinde keserek yufka şeritleri haline getirelim. Kabakları yıkadıktan sonra, kabuklarıyla birlikte rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim. Şimdi de karıştırma kabımızı alalım. İçine rendelenmiş kabağı, yumurtaları, unu, kabartma tozunu ve peynirleri alalım. Bir kaşık ile bütün malzemelerimizi karıştıralım. Son olarak karışımın içine ince şeritler haline getirdiğimiz yufkaları da ilave ederek karıştırmaya devam edelim.

basliksiz-16.jpg

BU LEZZETİ YEMELERE DOYAMAYACAKSINIZ

Fırın tepsimizi alalım ve yağlı kağıdımızı serelim. Kabaklı yufkalı karışımımızı döküp güzelce ıspatula ile düzelterek yayalım. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika boyunca, üzeri hafif kızarana dek pişirelim. Yufkalı kabak mücverimizin üzeri hafif kızarınca fırından alarak üzerine kalan kaşar peynirini ekleyelim. Yaklaşık 10-15 dakika daha yani kaşarların üzeri kızarana kadar fırında pişirelim. Fırında pişen yufkalı kabak mücverimizi çıkaralım ve dilimleyerek sıcak sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN