Yerken bitmesin isteyeceğiniz telli baba tatlısı! Her lokmasına aşık olacaksınız

Yerken bitmesin isteyeceğiniz telli baba tatlısı! Her lokmasına aşık olacaksınız

Klasik şerbetli tatlılardan sıkılanlara, misafirlerine farklı bir lezzet sunmak isteyenlere süper bir tarifimiz var. Telli baba tatlısı ile misafirlerinizin gözünü kamaştıracaksınız. İşte her çatalda ayrı bir lezzet alacağınız telli baba tatlısının tarifi...

Ev halkınıza veya evinize gelecek olan misafirlerinize şerbetli değişik bir tarif arıyorsanız doğru adrestesiniz. Her çatalda ayrı bir lezzet alacağınız telli baba tatlısı hem ismiyle hem de lezzetiyle sizi şaşırtacak. İşte tüm detayları ile telli baba tatlısı şöyle;

MALZEMELER

1 paket tereyağı (oda sıcaklığında)

1 adet yumurta

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvıyağ

Yarım su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı kabartma tozu

4,5su bardağı un

1 paket vanilya

İç dolgusu için:

50 gram çiğ kadayıf

1 su bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)

1 çay kaşığı tarçın

Şerbeti için:

4 su bardağı su

3,5 su bardağı toz şeker

4-5 damla limon suyu

Üzeri için:

1 su bardağı kavrulmuş kadayıf

2 yemek kaşığı toz antep fıstığı

YAPILIŞI

Efsane lezzet telli baba tatlısına öncelikle hamurumuzu hazırlamakla başlayalım. Bunun için hamur yoğurma kabına tereyağı, yumurta, yoğurt, sıvıyağ, toz şekeri alalım ve karıştıralım. Ardından unu ve vanilyayı ekleyip ele yapışmayan ama oldukça yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve elimizde yuvarlayalım. Avucumuzun içinde bastırarak hamuru düzleştirelim ve ortasına biraz çiğ kadayıf, biraz ceviz içi ve biraz toz tarçın serperek hamurun tüm kenarları ortada buluşturup kapatalım. Bir fırın tepsisine veya büyük boy borcama hamurun kapadığımız kısmı aşağıya gelecek şekilde tek tek yerleştirelim. Tüm tatlı hamuru bitene kadar bu işleme devam edelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek 20-25 dakika pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için mutlaka tatlınızın pişip pişmediğini kontrol ediniz.

telli-baba-tatlisi-001.jpg

BU TATLI İSMİ KADAR TADI ÇOK ÇOK DEĞİŞİK

Tatlımız pişerken bizde bu arada şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye suyu ve şekeri alalım ve kaynamaya bırakalım. Şerbet kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyelim ve 3 dakika daha kaynatalım. Fırında pişen tatlımızı alalım ve sıcak şerbeti üzerine dökelim. Telli baba tatlılarımızın içine iyice şerbetin işlemesi için ara ara ter düz edelim. Tatlılarımız iyice şerbetini çekince üzerlerine kavrulmuş kadayıftan serpelim. Servis sırasında üzerlerini Antep fıstığı ile süsleyelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN