Yozgat ve Mardinlilerin paylaşamadığı tarif! Kahvaltıda yiyen ne üşüyor ne enerjisi bitiyor: İşte pekmezli yumurta yapılışı

Yozgat ve Mardinlilerin paylaşamadığı tarif! Kahvaltıda yiyen ne üşüyor ne enerjisi bitiyor: İşte pekmezli yumurta yapılışı

Yozgat ve Mardinlilerin paylaşamadığı o tarif! Bunu yiyen ne üşür, ne de enerjisi biter! Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi pekmezli yumurta tarifi sizlerle...

Yozgat'ın kış aylarında sofralara lezzet ve enerji katan muazzam bir kahvaltılık keşfedildi! Mardin'de 'İsfire' olarak bilinen pekmezli yumurta, kahvaltı sofralarına renk katacak. İlginç gelebilir, ancak tadına bir kez bakanlar için vazgeçilmez bir lezzet haline geliyor. Özellikle Yozgat'ın sert kış şartlarında, soğuklara karşı kalkan olacak, vücut direncini artıracak bu beslenme tarifi, sofralara yeni bir soluk getiriyor.

PEKMEZLİ YUMURTA TARİFİ

pekmezli-yumurta-tarifi-1.webp

Tereyağ, yumurta, ve pekmezden oluşan bu basit ama etkileyici tarif, kahvaltının keyfini doruklara çıkarıyor. Yozgat'ın malum sert havasına karşı bir nevi doğal bir ilaç gibi işlev gören bu beslenme şekli, sadece tadına bakıldığında anlaşılacak bir lezzet barındırıyor. Ayrıca, özellikle çocuklar için mükemmel bir alternatif kahvaltı seçeneği sunuyor.

Tarife geçmeden önce unutulmaması gereken önemli bir not: Tereyağını tarife başlamadan önce güzelce kızartmak, tarifin eşsiz aromasını ortaya çıkaracaktır. Şimdi gelin, bu Yozgat'ın kış kahvaltı harikasının tarifine göz atalım!

Malzemeler:

  • tereyağı
  • Yumurta
  • Pekmez

Tarife geçmeden önce tereyağını güzelce kızartmak, o eşsiz kokunun ortaya çıkmasını sağlayacak. Ardından, yumurtaları ekleyin ve isteğinize bağlı olarak pişirin. Son dokunuş olarak, tereyağlı yumurtaların üzerine pekmezi gezdirin. Şimdiden afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN