Zor lezzetlerle uğraşıp kendinizi yormayın! Misafirlerinize fırında tereyağlı patatesle şov yapın...

Zor lezzetlerle uğraşıp kendinizi yormayın! Misafirlerinize fırında tereyağlı patatesle şov yapın...

Kahvaltı sofralarınıza farklı bir lezzet arıyorsanız doğru adrestesiniz. Bugün sizlere haberimizde fırında tereyağlı patates tarifine yer verdik. Bu lezzet patlamasından kendinizi mahrum etmeyin en kısa zamanda deneyin...

Sabah kahvaltılarınıza yada canınız aperatif bir şeyler istediğinde anında kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz fırında tereyağlı patates tarifi ile karşınızdayız. Hazırlaması sadece 5 dakikanızı alacak bu lezzeti en kısa zamanda sizin de denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte fırında tereyağlı patates tarifinin ayrıntıları şöyle;

MALZEMELER

8-10 adet orta boy patates
Bir miktar tereyağı

Sosu için malzemeler;
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı kajun
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Damaklara bayram ettiren lezzet fırında tereyağlı patates tarifimiz için öncelikle patateslerimizi tencereye alıp haşlayalım. Haşlanan patateslerin suyunu süzelim. Daha sonrasında pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize dizip, bir bardak ile patateslerin üzerine bastırarak ezelim. Şimdi de fırında tereyağlı patates tarifimizin sosunu hazırlayalım. Bunun için bir kasede sıvıyağını, kajunu, kırmızı toz biberi, karabiberi, tuzu alalım güzelce karıştıralım. Daha sonra sosumuzu bir fırça yardımı ile patateslerimizin üzerine sürelim.

1642420672163.jpg

BU LEZZETE HAYRAN KALACAKSINIZ

Ardından patateslerimizin üzerine bir çay kaşığı kadar tereyağı parçacıkları yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patateslerin üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen patateslerimizi fırından alalım ve sıcak sıcak servis edelim. Dilerseniz fırından çıkarmadan üzerine kaşar peyniri rendesi de ekleyebilirsiniz. İşte tereyağlı patateslerimiz hazır.

AFİYET OLSUN.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN