Zor sananlar bu tarifi denememiş! İşte el açması çıtır çıtır gül böreği tarifi

Zor sananlar bu tarifi denememiş! İşte el açması çıtır çıtır gül böreği tarifi

Çay davetlerinize el açması çıtır çıtır börek tarifi yapın sofralarınızın yıldızı siz olun. Sizin özenle tarifini hazırladığımız el açması çıtır çıtır gül böreğini mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte el açması çıtır çıtır gül böreği tarifi...

Sıcacık çaylarınızın yanına el açması çıtır çıtır bir börek arayışındaysanız doğru adrestesiniz. Yedikçe yedirtecek bu börek tarifimize bayılacaksınız. El açması çıtır çıtır börek tarifimizde iç harcına biz ıspanaklı ve beyaz peynir kullandık. Sizin tamamen tercihinize bağlı olarak sade peynirli, kıymalı, patatesli sade ıspanaklı, pırasalı olarak hazırlayabilirsiniz. İşte favori börek tariflerinize girmeye aday el açması çıtır çıtır gül böreği tarifimiz şöyle;

MALZEMELER

Hamuru için;

1 çay bardağı ılık su

1 çay bardağı ılık süt

1 yumurtanın akı (sarısı üzeri için)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı sirke

1 çay kaşığı tuz

Alabildiğine un

Ispanaklı harç için;

1 kilo ıspanak

1 adet büyük boy kuru soğan

1 kase beyaz peynir

Pul biber

Karabiber

Tuz

Sıvıyağ

Üzeri için:

Yumurta sarısı

Susam

YAPILIŞI

Dillere destan el açması çıtır çıtır gül böreği için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine ılık su, ılık süt, yumurta akı, sıvıyağ, sirke, tuzu koyup karıştıralım. Ardından unu azar azar kontrollü bir şekilde ekleyelim. Kulak memesi kıvamında hamur elde edelim. Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde koparıp bezelerimizi temiz bir mutfak bezine dizip üzerini örtelim ve yarım saat dinlendirelim. Bizde bu arada ıspanakları yıkayıp temizleyelim. Suyu süzülen ıspanağı dilimleyelim. Ardından çatalla ezdiğimiz beyaz peyniri, küp küp kestiğimiz kuru soğanı, pul biberi, karabiberi, tuzu ve sıvıyağı ekleyip karıştıralım. Dinlenen bezelerimizi oklavayla açabildiğimiz kadar açalım. Açtığımız bezelerin üzerlerini sıvı yağla yağlayalım.

el-acmasi-gul-boregi.jpg

BU BÖREĞİ YEMELERE DOYAMACAKSINIZ

Tüm bezelere aynı işlemi uygulayıp üst üstte dizip 15 dakika bekleyelim. Yağlanmış hamurlarımız alıp yine temiz bir bezin üzerinde elimizle çekiştire çekiştire zar gibi olana kadar açalım. Yırtılması sorun değil. İç harcımızı koyup rulo yapıp gül gibi saralım. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısı ve susamı ekleyip önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirelim. Üzerinin iyice kızardığından emin olmadan çıkarın fırından gerekirse pişirme süresini uzatabilirsiniz. İyice pişen böreklerimizi fırından çıkaralım ve dilimleyerek servis edelim.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN