Yeni askerlik sistemi nasıl olacak? | Yeni askerlik sistemi ne zaman belli olacak?

Yeni askerlik sistemi nasıl olacak? | Yeni askerlik sistemi ne zaman belli olacak?

Yeni askerlik sisteminin nasıl olacağı kullanıcılar tarafından sorgulanıyor. Son zamanlarda sıkça gündemde yer alan yeni askerlik sisteminin ne zaman belli olacağı herkes tarafından merak ediliyor. Savunma Bakanı Hulûsi Akar, yeni askerlik sisteminin nasıl olacağını kamuoyuna gösterdiği şema ile anlatmıştı. Şimdi gözler ise yeni askerlik sisteminin ne zaman belli olacağına çevrildi. İşte yeni askerlik sistemi ile ilgili aradıklarınız…

Tüm Türkiye, yeni askerlik sisteminin ne zaman belli olacağını araştırıyor. Bedelli askerlik sisteminin Meclis’ten geçmesinin ardından yeni askerlik sistemi, askere gidecek olan gençler ve aileleri tarafından merakla bekleniyor. Yeni askerlik sisteminin ne zaman belli olacağına dair tam bir net tarihin belli olmadığı bilinirken, yeni askerlik sistemi ile ilgili son dakika haberleri sayfamızda yer alıyor. Yine en çok konuşulanlar arasında yeni askerlik sisteminin gelmesiyle birlikte askerde olanların durumunun ne olacağı, askerliğin düşüp düşmeyeceği bu sorular arasında yer alıyor. Yeni askerlik sistemine dair aradıklarınıza haberimizden erişebilirsiniz.

Yeni askerlik sistemi ne zaman belli olacak?

Yeni askerlik sisteminin ne zaman tamamıyla belli olacağı yani yürürlüğe gireceğine dair net bir açıklama yapılmadı. Fakat yeni askerlik sistemi ile ilgili çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Yeni askerlik sistemine dair tüm detaylar için tıklayın

Yeni askerlik sisteminde bedelli askerlik ücretleri ne kadar?

Yeni askerlik sisteminde alınacak bedelli askerlik ücreti de Bakan Akar tarafından paylaşılmıştı. Sistem yasalaşmış olması hâlinde 2019’un ilk 6 ayı için bedelli askerlik ücreti 31 bin 343 Türk lirası olarak uygulanacaktı. Bu rakam her altı ayda bir memur maaşına gelen zam oranında artış gösterecek.

19-05/08/yeni-askerlik-sistemi-ne-zaman-baslayacak.jpg

Yeni askerlik sistemi ile ilgili son dakika açıklaması

Bakan Akar, geçen günlerde TÜYAP'ta düzenlenen IDEF'19 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda yeni askerlik sisteminde gelinen gelişmelerle ilgili şu ifadelerle paylaşmıştı:

"Bu çalışma mükemmel olsun diye gençlerimiz şahsi, mesleki gelişimlerini bir taraftan sağlarken diğer taraftan da Silahlı Kuvvetlerimizin artan ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayabilmek adına iyi bir sistem, mükemmel bir sistem üzerinde duruyoruz. Bu sebeple de bakanlıklarla, diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla yoğun bir koordinasyon, temas halindeyiz. Durumları her aşamasında ek bazı görüşler, ilave bazı teklifler geliyor. Onların çalışılmasından ötürü biraz gecikme oldu. Önümüzdeki günlerde en kısa zamanda, çok yoğun bir şekilde çalışılıyor, bunu tamamlayıp Cumhurbaşkanlığı makamına sunmak durumundayız. Buna gayret gösteriyoruz. İnşallah en kısa zamanda bunu tamamlayacağız."

Öte yandan, 29 Nisan tarihli toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Cari İşlem Şube Müdürü Muhabere Albay Tamer Zincir, yeni askerlik sistemine ilişkin çalışmalarla ilgili "Yeni askerlik sistemi çalışmaları kapsamında diğer bakanlıklarla sürdürülen koordineli çalışmalarda son aşamaya gelinmiştir. Amacımız özellikle gençlerimizi yakinen ilgilendiren bu konunun Sayın Cumhurbaşkanımızın onayını müteakip en kısa sürede yasalaşmasıdır." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN