Son dakika! Yeni Merkez Bankası Başkanı da Naci Ağbal ile aynı mesajı verdi

Son dakika! Yeni Merkez Bankası Başkanı da Naci Ağbal ile aynı mesajı verdi

Son dakika haberi... Yeni Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu da Naci Ağbal ile aynı mesajı verdi: Enflasyonda düşüşü sağlamak için para politikası araçları etkin bir şekilde kullanılacak. Şeffaflık için tüm paydaşlarla iletişim kanalları etkin şekilde kullanılacak.

Son dakika haberi...  Yeni Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu da Naci Ağbal ile aynı mesajı verdi. 

TCMB Kavcıoğlu, ilk açıklamasını yazılı yaptı. Kavcıoğlu, TCMB'nin, kanunla belirlenmiş görev ve yetkiler çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceğini belirtti. 

Kavcıoğlu'nun ilk açıklaması şöyle: 

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Kanun’la belirlenmiş görev ve yetkiler çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edecektir.

Enflasyondaki gerileme, ülke risk primlerindeki düşüş ve finansman maliyetlerindeki kalıcı iyileşme yoluyla makroekonomik istikrarı olumlu etkilerken, yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı arttırıcı sürdürülebilir büyüme için de gerekli koşulların oluşmasına katkı sağlayacaktır.

Bu bağlamda Para Politikası Kurulu toplantıları, daha önce kamuoyuna ilan edilen takvime uygun şekilde yapılacak olup uygulanacak politikalarda şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkeleri doğrultusunda tüm paydaşlar ile iletişim kanalları etkin bir şekilde kullanılacaktır."

NACİ AĞBAL NE DEMİŞTİ?

2020'nin Kasım ayında göreve getirilen Naci Ağbal da yaptığı ilk açıklamada "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olarak temel amacımız fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmektir. Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır. Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir.

19 Kasım 2020 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentiler gözden geçirilip, gelişmeler de yakından takip edilerek; oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararları alınacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan yeni Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bu akşamüstü banka genel müdürleri ile bir araya gelecek.

Reuters'ın banka kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, toplantının bugün saat 16.00 sıralarında olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son birkaç ayda 875 baz puan faiz artışına giden Naci Ağbal'ı Merkez Bankası başkanlığı görevi alınmış, yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'yu atamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN