Yerli üretimle ihracat atağı

Yerli üretimle ihracat atağı

Karsan, 2016 yılında ihracatını bir önceki yıla göre yüzde 25 artırarak 145 adede ulaştı. 2016 yılında 8 farklı ülkeye ihracatı yapılan Karsan markalı toplu taşıma araçları Dominik Cumhuriyeti’ne kadar ulaştı. Bu dönemde Karsan, 90 adet Menarinibus, 6 adet Jest, 5 adet Atak ve 4 adet Star ile en fazla ihracatını İtalya’ya gerçekleştirdi.

2016’da Karsan’ın modern donanımlara sahip minibüsü Jest ise 6 ülkeye ihraç edilerek rüştünü ispatlamaya devam etti. Kendi markası ve Menarinibus markasıyla gerçekleştirdiği direkt ihracatlarının yanında Karsan, yine geçtiğimiz yıl Bursa’daki fabrikasında Hyundai markasıyla ürettiği H350 serisi modelden 3484 adet aracı ise ihracat kaydıyla Hyundai Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ne teslim etti. Karsan, geçtiğimiz yıl Menarinibus markasıyla üretim yapan İtalyan IIA’nın (Industria Italiana Autobus) yüzde 5 hissesini de satın alarak global bir marka olma yolunda stratejik bir atılım yapmıştı. 2016 yılına ait ihracat rakamlarını değerlendiren Karsan CEO’su Okan Baş, sektör açısından zorlu bir yılı başarıyla geride bıraktıklarını söyledi.

YURT DIŞINA AĞIRLIK VERİLECEK

Okan Baş, IIA ile gerçekleştirilen stratejik ortaklığın ve güçlü Türk markaları hedefiyle Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla ‘TURQUALITY® Destek Programı’na katılmalarının küresel oyuncu olmanın en büyük göstergelerinden olduğunu ifade etti. Baş, “Diğer yıllar ile kıyaslandığında 2015 ve 2016 yılı ihracat rakamları hedeflerimize yaklaştık. 2017 yılı ise bizim için daha fazla sahada olacağımız bir yıl olacak. Yurt dışı pazarlarına ise fazlasıyla ağırlık vereceğiz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN