Yunanistan ve Güney Kıbrıs, Türkiye karşıtı cephe kurdu

Yunanistan ve Güney Kıbrıs, Türkiye karşıtı cephe kurdu

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis Türkiye'ye karşı bir 'diplomatik cephe' kurduklarını açıkladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Güney Kıbrıslı mevkidaşı Nikos Hristodulidis ile Atina'da gerçekleştirdikleri görüşmeden sonra, tarafların Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki 'kışkırtıcı davranışlarını' ele aldıklarını ve Ankara'ya karşı bir 'diplomatik cephe' oluşturduklarını söyledi.

Nikos Dendias, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"BÖLGEYİ İSTİKRARSIZLAŞTIRAN TÜRKİYE..."

"Her zamanki yakın koordinasyonumuz bağlamında bölgedeki son gelişmeleri ele aldık. Özellikle Irak'tan Libya'ya tüm bölgeyi istikrarsızlaştıran Türkiye'nin süregelen hak ihlallerinden duyduğumuz endişeyi dile getirdik. Uluslararası hukuka dayalı bir diplomatik cephenin kurulduğunu teyit etmemiz de ayrıca önemlidir."

Hem Güney Kıbrıs hem de Yunanistan'ın yanıtının uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararlarına bağlı olduğunu söyleyen Dendias, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TÜRKİYE MEYDAN OKUMAYA DEVAM EDİYOR"

"Yunanistan ve Kıbrıs, Avrupa ailesinde bu konuyu defalarca gündeme getirdi. Avrupa ailesi, Türkiye'nin davranışlarını defalarca kınadı, yaptırımlar uyguladı ve Türkiye'yi uluslararası hukuka uymaya çağırdı. Türkiye duymazlıktan gelmeye ve meydan okumaya devam ediyor. Türkiye, sürmesi durumunda bölgemizde Pandora'nın kutusunu açacak araştırmaları yapmaya devam edeceğini açıkladı."

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis de görüşmenin Doğu Akdeniz bölgesindeki rahatsız edici olaylarla bağlantılı olarak gerçekleştiğini belirtti.

Hristodulidis, "Yunanistan ve Kıbrıs uzun zamandır uluslararası topluma, Türkiye'nin Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesindeki yasadışı eylemlerini ve Türkiye'ye karşı hoşgörünün onun davranışını benzeri görülmemiş şekilde tırmandırmasına yol açacağını işaret etti ve bugün yaşadığımız şey tam da bu. Kıbrıs, Yunanistan, Suriye, Libya, Irak ve daha fazlası" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN