Zeki Ertugay kimdir?

Zeki Ertugay kimdir?

Zeki Ertugay, Ziraat Profesörü, Ziraat Yüksek Mühendisi, Milletvekili ve Akademisyen olarak tanınmış önemli bir isimdir. 1947 yılında Erzurum’da doğan Zeki Ertugay,23. Dönemde MHP’den milletvekili olarak TBMM’ye girmişti.

Yüksek Mühendis ve akademisyen olmanın yanında önemli bir siyasetçidir. Zeki Ertugay, Atatürk Üniversitesi bünyesinden çıkmış, Ankara’da memleketini farklı zamanlarda 3 dönem temsil etmiştir.

ZEKİ ERTUGAY KİMDİR?

Zeki Ertugay, 21 Aralık 1947’de Erzurum’un Aşkale ilçesinde dünyaya gelmiştir. Babasının adı Necmettin, annesinin adı ise Canpaşa’dır. Ankara Yüksek Öğretmen Okulu bitirmiş, ardından Ankara Üniversitesi Ziraat fakültesini bitirmiştir. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde doktora yaptı.

ABD Kansas Eyalet Üniversitesi'nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak çeşitli araştırmalar yaptı. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 1986 yılında doçent oldu. Daha sonra akademik çalışmalarını tamamlayarak Profesör oldu. Zeki Ertugay, Profesör olduktan sonra Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı ve ardından Rektör yardımcısı olarak görev yaptı.

Ankara Yüksek Öğretmen Okulu’nda başlayan meslek kariyerine doçentlik, profesörlük ve üniversite yöneticiliğiyle devam eden Zeki Ertugay, akademik makaleler ve kitap yazarlığıyla da devam etti. Bu anlamda yurtiçi ve yurtdışında yayımlanmış 60’ın üzerinde bilimsel makalesi vardır. Ayrıca 4 adet ders kitabı da basılmıştır. Bunun yanında ‘Doğu Anadolu’nun Kalkınma Sorunu’ isimli bir çalışması da vardır.

SİYASİ HAYATI

Zeki Ertugay, akademik kariyerinin yanında siyasete atılmış ve üç dönem milletvekilliği yapmıştır. Siyasete 20. Ve 21. Dönem milletvekili olarak Erzurum’dan TBMM’ye girmiş ve yasama çalışmalarına katılmıştır. Bir dönem aradan sonra tekrar 23. dönem milletvekili olarak TBMM’ye girdi.

zeki-ertugay-kimdirrrrr.jpg

TBMM’de Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı yaptı. Parlamentolar Arası Birlik Türk Grubu Üyeliği de yapan Zeki Ertugay, NATO Parlamenter Asamblesi Üyeliği görevlerinde bulundu. 23. Dönem'de (APA) Türk Grubu Üyesi oldu.

Zeki Ertugay, İngilizce bilen, evli ve 3 çocuk babası akademisyen, siyasetçi ve yazar olan bir yetişmiş insandır. Kariyerine eğitimci olarak başlamış ve siyasetçi olarak devam etmiştir. İki dönem (20, 21) DYP’den milletvekili ve son olarak 23. Dönemde MHP’den milletvekili olarak TBMM’ye girerek yasama faaliyetlerinde bulunmuştur.

Bir sonraki seçimde aday olmayacağını açıklamış ve gençlerin önünü açmak için aday olmuyorum ifadesini kullanmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN