Zeynel Abidin Erdem kimdir?

Zeynel Abidin Erdem kimdir?

Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem, 1944 yılı Mardin doğumludur. İstanbul Kimya Mühendisleri Odası başkanlığı görevinde bulunan Zeynel Abidin Erdem, Yıldız Teknik üniversitesi mezunudur.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nden mezun olup İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde doktorasını tamamlayan Zeynel Abidin Erdem, Erdem Holding, GENPA Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri A.Ş., Erdem Petrol Limited CO. gibi şirketlerin yönetim kurulu başkanlığını yaptı.

ZEYNEL ABİDİN ERDEM KİMDİR?

Erdem Holding ve Genpa Telekomünikasyon Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem, 15 Şubat 1944 yılında Mardin’in Savur ilçesinde dünyaya gelmiştir. 13 kardeşlik bir ailenin 5 çocuğu olarak doğmuş ve Mehmet Nezih isminde bir ikiz kardeşi vardır. Annesinin adı Belkız Menci, babasının adı Mehmet Sait’tir. İlk, orta ve lise eğitimlerini Mardin’de tamamlamıştır. Lisans eğitimine Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde başlamış ancak 3 ay sonra bırakmıştır. 

1965 yılında İstanbul’a yerleşmiştir. Burada üniversiteye hazırlanmış ve Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Fakültesi’ni kazanmıştır. 

Zeynel Abidin Erdem, hem üniversite okumuş hem de iş hayatına atılmıştır. Üniversiteden 1970 yılında mezun olmuş ve 1973 ile 1976 yılları arasında Sınai İnorganik Kimya Kürsüsü’nde asistanlık yapmıştır. Ardından doktorasına başlamış ve 1987 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde doktorasını tamamlamıştır. 1972 ile 1974 yılları arasında İstanbul Kimya Mühendisleri Odası başkanlığı ve 1973 yılında Kimsan İş ve İşçi Sendikası Genel Başkanlığı görevini yürütmüştür. 

Üniversiteden mezun olduktan sonra tekstil alanında çalışmaya başlamış ve işlerini geliştirerek 1978 yılında Genel Pazarlama anlamına gelen “Gen-Pa” ismiyle bir ticari şirket kurmuştur.

Bu şirket uluslararası bir şirket olup Irak’tan başlayıp Kanada’ya kadar uzanan bir ticaret ağına sahiptir.

zeynel-abidin-erdem-kimdir.jpg

SİYASİ HAYATI

İş hayatı yanında siyasetle de ilgilenmeye başlayan Zeynel Abidin Erdem, ülkü ocaklarında görev almış ve Adalet Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde bulunmuştur. 

1980 yıllarından sonra Turgut Sunalp ile birlikte Milliyetçi Demokrasi Partisi’nde siyaset yapmış ve 1983 yılında İstanbul il başkanlığı görevine getirilmiştir. Daha sonra MDP dağılınca Turgut Özal’ın partisine geçmiştir. 

Zeynel Abidin Erdem, “Turgut Özal Fikirleri Araştırma Derneği ve Vakfı” genel sekreterliği görevinde bulunmuştur.  

Erdem daha sonra Türk Amerikan İşadamları Derneği Genel Başkanlığı, (DEIK) Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanlığı, Türk İspanyol İş Konseyi Başkanlığı ve Türk Fransız İş Konseyi Başkan Yardımcısı görevlerini yürütmüştür. 

Hayırsever bir iş adamı olan Zeynel Abidin Erdem, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da pek çok okul, yurt, derslik, spor salonları ve kütüphane yaptırmıştır

ALDIĞI ÖDÜLLER

2000 yılında Sudan Devlet Onur Nişanına layık görülen Zeynel Abidin ERDEM aynı zamanda Sudan Fahri Konsolosu’dur. 

2002 yılında İspanya Kralı Juan Carlos tarafından Türk İspanyol ilişkilerindeki katkısı dolayısıyla “Commander of the Order of Spanish Civil Merit Kraliyet Onur Nişanı”na layık görülmüştür.

2006 yılında Türkiye Ekonomisine, Kültür ve Sanatına yapmış olduğu hizmetler dolayısıyla TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık görülmüştür. 

1982 yılında Avukat Emine Berkem ile evlenmiş ve bu evlilikten Mehmet Rıza ve Zeynep Berrin adında bir kız ve bir erkek çocuk dünyaya gelmiştir. 

zeynel-abidin-erdem-kimdirrrr.jpg

YÖNETİM KURUL BAŞKANI VE YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLDUĞU ŞİRKETLER

Erdem Holding A.Ş.

Gen-Pa Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri San. Tic. A.Ş.

AGDAŞ Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş.

Er-Tel Erdem Telekomünikasyon Elektronik ve Bilgi İşlem San. Tic. A.Ş.

Erdem Sigorta Aracılık Hizmetleri Ltd. Şti.

Erdem Golf İşletmecilik Turizm ve Tic. A.Ş.

Anadolu – Asya – Avrupa Dış Ticaret Uluslararası Nakliyat Tur. İnş. San. Ve Paz. Ltd. Şti.

Ermeks-Er Tekstil Endüstri Pazarlama ve Dış Ticaret A.Ş.

Enyat Enerji Yatırımları ve Elektrik Üretim Tic. Ltd. Şti. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN