Ankara saldırısı Suruç Katliamı'nı hatırlattı

Ankara saldırısı Suruç Katliamı'nı hatırlattı

Bugün Ankara'nın Sıhhiye Meydanı'nda yapılması planlanan Barış Mitingi öncesinde tren garı yakınlarında meydana gelen bombalı saldırı, Suruç Katliamı'nı hatırlattı.

Ankara'da bugün yapılması planlanan “Emek Barış Demokrasi” mitingine düzenlenen bombalı terörist saldırı, Suruç Katliamı'nı hatırlattı. Ankara tren garı önündeki miting alanına düzenlenen bombalı saldırı, seçimden önceki Diyarbakır saldırısı ve seçimden hemen sonraki Suruç Katliamı’nı akla getirdi. Kanlı saldırının seçimlere az bir zaman kala gerçekleştirilmesi dikkat çekti.

İşte Ankara'daki patlama anı:

34 kişinin hayatını kaybettiği Suruç’da 103 kişi de yaralanmıştı. Bugünkü bombalı saldırılarda ise en az 30 kişi hayatını kaybetti, 120'den fazla kişi de yaralandı. Suruç Katliamı'nın hemen arkasından oklar önce IŞİD'e çevrilmiş, ardından PKK şüphesi gündeme gelmişti.

15-10/10/screenshot_19-1444466853.png

Suruç Katliamı, Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin gençlik kolu Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi 300 kişinin toplandığı Amara Kültür Merkezi bahçesinde, IŞİD'in Kobani kuşatması sonrası Kobani'nin yeniden inşa çalışmaları konusunda yapılan basın açıklaması sırasında meydana gelmişti. Daha sonra canlı bombanın IŞİD ile ilişkisi olan Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu belirlendi.  

15-10/10/screenshot_31-1444466279.png

Öte yandan CHP milletvekili Musa Çam, saldırıdaki bombanın Suruç'taki saldırıya benzer bir düzeneğe sahip olduğunu öne sürdü. Çam, "Üzerimize bilye yağdı" dedi.

15-10/10/aa_picture_20151010_6486737_high-1444467315.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN