112 telefonda anlattı, anne uyguladı! 'Heimlich manevrası' hayat kurtardı

112 telefonda anlattı, anne uyguladı! 'Heimlich manevrası' hayat kurtardı

Soluk borusuna yiyecek kaçan 7 aylık bebek, 112 servisinin anneye telefonda anlattığı teknik ile kurtarıldı.

7 aylık Aysima bebek elma parçasının soluk borusunu tıkaması ile nefessiz kaldı. 112 servisini arayan minik kızın annesi evladını servis görevlilerinin tarif ettiği 'Heimlich manevrası' ile kurtarıldı. 

SIRTININ ORTASINA 5 KERE VURMASINI İSTEDİ

Melike Ok, kızı Aysima'nın soluk borusuna elma parçası kaçması nedeniyle nefes alamadığını fark etti. Ok, hemen 112 Çağrı Merkezi'ni arayıp yardım istedi. Telefonu açan Acil Tıp Teknisyeni Şirin Taşdemir, Ok'a önce sakin olmasını söyledi ardından bebeği dizine yüzüstü yatırıp, sırtının ortasına 5 kez vurmasını istedi.

Ok, sırtına vurduktan sonra elma parçasının yarısını çıktığını, yarısının daha durduğunu ve bebeğinin mosmor olduğunu belirtti. Taşdemir ise ağzı yere gelecek şekilde 5 kez sırtına tek tek vurmayı tekrarlamasını söyledi.

Melike Ok, ikinci müdahaleyle kalan parçayı da çıkararak, kızının nefes almasını sağladı. Hemen eve gönderilen sağlık görevlileri, minik Aysima'yı kontrol etti. Şirin Taşdemir, daha sonra ekip arkadaşlarıyla birlikte anne Ok'u ziyaret etti. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN