Abbas Güçlü kimdir?

Abbas Güçlü kimdir?

Türk gazeteci ve eğitimci olan Abbas Güçlü 1957 yılında Ankara Haymana'da doğdu. Lise eğitimini tamamlamasının ardından Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi'ne geçen Abbas Güçlü, buradaki eğitimini de mezuniyetle tamamladı.

1985 yılında Milliyet gazetesinde çalışmaya başlayan Abbas Güçlü, ‘Genç Bakış’ programı sayesinde “Yılın gazetecisi” ve ‘’En iyi gençlik programı” ödüllerinin sahibi olmuştu. Abbas Güçlü, Marmara Üniversitesi’nde ders de verdi.
  
EĞİTİM PROGRAMLARI SUNDU

Uzun süre radyo ve televizyon sektöründe eğitim programları gerçekleştiren Güçlü, aynı zamanda Milliyet gazetesinin eğitim editörlüğü görevini de sürdürmektedir.

Türkiye'de öğrencilerle yakın ilişkiler kuran ve öğrencilerin sesini en çok duyuran gazeteci olarak tanınan Güçlü, TRT'de Sonsuz Yarış isimli eğitim programını, Kanal D'de Halkın Gündemi ve Karne isimli programları sundu. 

abbas-guclu-kimdir.pngabbas-guclu-kimdirr.pngabbas-guclu-kimdirrrrrr-1-001.jpg
 
ÜNİVERSİTE SINAV CEVAPLARININ BULUNABİLECEĞİNİ ORTAYA ÇIKARDI

Radyo D ve Radyo Foreks'in kuruluş sürecinde yer alan Abbas Güçlü 2011 yılında, üniversite giriş sınavında belli bir algoritma ile cevapların bulunabileceğini ortaya çıkardı. Bu “Şifre skandalı” olarak yankılandı. Güçlü sonrasında da YGS şifre sisteminin takipçisi oldu.

ABBAS GÜÇLÜ İLE GENÇ BAKIŞ

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde 'Temel Gazetecilik' dersleri veren Abbas güçlü bir çok ödül de almıştır. Bunların pek çoğu “Yılın gazetecisi” ödülüdür. Bu ödüllerden biri de Abbas Güçlü ile Genç Bakış programıdır. Güçlü bu programla “En iyi gençlik programı” ödülüne layık görüldü.

Her bölümünde eğitim sistemimizle ilgili önemli konuların tartışıldığı Genç Bakış, üniversite sınavına hazırlanan binlerce öğrenci için yol gösterici niteliğindeydi. Bu program sayesinde pek çok insanın hayatı etkilendi.
 
DERSHANELER KAPATILIRSA AK PARTİ'YE OY VERİRİM

2012 yılında Abbas Güçlü, "Dershaneler son 50 yıldır var. Ben 30 yıldır gazetecilik yapıyorum. Kenan Evren'den bu yana gelen her iktidar kaldıracağını söylüyor. Başbakan kaldırırsa elini öperim ve oyumu da AK Parti'ye veririm" açıklamasıyla tartışma yaratmıştı. Ancak bu açıklamadan 1 yıl sonra tamamen farklı bir düşünceyi savundu:

“Dershaneleri sadece, sınavlara öğrenci hazırlayan kurumlar olarak görmek ise yanlışların en büyüğü olur. Çünkü dershaneler okulların sağlayamadığı sosyal ortamı sundukları için öğrencilerin tercih nedeni. Dershanelerin kapatılması yüz binlerce öğrenciyi sokağa iter.”
 
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN