ABD'li General Votel: İlişkilerimiz olan bazı askeri liderler hapiste - Son dakika haberleri

ABD'li General Votel: İlişkilerimiz olan bazı askeri liderler hapiste - Son dakika haberleri

CENTCOM Komutanı General Joseph Votel, Türkiye’deki özellikle "askeri liderlerle" ilişkileri olduğunu belirterek, bir soru üzerine, bu kişilerin bazılarının şu anda tutuklu olduklarını kaydetti.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, FETÖ'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelerin ABD’nin bölgedeki operasyonlarını etkileyebileceğinden endişe duyduğunu söyledi.

Aspen Güvenlik Formu’nun Colorado eyaletinde gerçekleştirdiği programda konuşan Votel, Türkiye’deki darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelere dair soruları yanıtladı.

BAZILARI TUTUKLU

Votel, Türkiye’deki özellikle "askeri liderlerle" ilişkileri olduğunu belirterek, bir soru üzerine, bu kişilerin bazılarının şu anda tutuklu olduklarını kaydetti.

Türkiye’de son 10 gün içerisinde yaşananların, birlikte yürüttükleri operasyonlara zarar vermesinden kaygılandıklarını vurgulayan Votel, “Bunun uzun dönemli etkisinden endişe ediyorum.” ifadesini kullandı.

MÜKEMMEL OLAN İŞBİRLİĞİ

Votel, 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelere ilişkin, “Türkiye ile mükemmel olan işbirliği ve birlikteliğin seviyesini etkilemesinden kaygı duyuyorum.” dedi.

Türkiye’nin NATO’nun uzun süreli önemli bir müttefiki olduğunu hatırlatan Votel, Türkiye’nin jeopolitik konumunun önemi üzerinde durdu.

Votel, “Türkiye, askeri varlıklarımızı konuşlandırabildiğimiz ve yönetebildiğimiz bir yerin olmasının ötesinde.” diye konuştu.

WASHINGTON/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN