Adil Öksüz'ün kayınpederi Cevat Yıldırım tutuklandı - Adil Öksüz kimdir? Son dakika haberleri

Adil Öksüz'ün kayınpederi Cevat Yıldırım tutuklandı - Adil Öksüz kimdir? Son dakika haberleri

FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ün kayınpederi Cevat Yıldırım, hakkında çıkarılan yakalama kararı gereğince tutuklandı. Yıldırım adli kontrolle serbest kaldığında "Ben devletin yanındayım. Adil Öksüz diye bir damadım yok" ifadelerini kullanmıştı.

15 Temmuz darbe girişimi talimatını generallere ilettiği iddia edilen FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ün kayınpederi Cevat Yıldırım, hakkında çıkarılan yakalama kararı gereğince tutuklandı

ÖNCE SERBEST BIRAKILDI

15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasında  Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Öksüz'ün kayınpederi ile kayınvalidesi, Sakarya'da çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı.

SAVCI İTİRAZ ETTİ, TUTUKLANDI

Adil Öksüz'ün Sakarya'ya gelirken kullandığı "34 SIR 49" plakalı otomobili, Akyazı ilçesinde oturan kayınpederinin evinin garajında bulunmuştu. Adil Öksüz'ün kayın pederi Cevat Yıldırım, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine hakkında çıkarılan yakalama kararı gereğince tutuklanarak Sakarya Ferizli Cezaevi'ne gönderildi.

DAMADINA ÇAĞRIDA BULUNMUŞU

Cevat Yıldırım, damadı Adil Öksüz'e teslim olması çağrısında bulunarak şunları söylemişti:

'BEN DEVLETİMİN YANINDAYIM'

“ Ben devletin yanındayım. Darbecilerin Allah belasını versin. Benim bildiğim, 18 senedir tanıdığım Adil Öksüz’ü aslında tanıyamamışım. Adil Öksüz diye bir damadım yok. Bir an evvel yakalanmasını istiyorum. Bu şekilde ne Türkiye’de yaşayabilir, ne de dünyada yaşayabilir. Gelsin, Türk adaletine güvensin. Hata yaptıysa cezasını çeker. Kaçmakla bizlere sıkıntı veriyor. Polise yazık, devlete yazık. 20-25 gündür polis, başka bir işle uğraşmıyor.” Türkiye’nin Suriye’ye dönmesini istemediğini belirten Yıldırım, “Bizim darbeye değil, çalışmaya ihtiyacımız var. Türkiye’nin gidip de Suriye gibi olmasını istemeyiz. Suriye’nin Türkiye gibi bir komşusu vardı. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir cumhurbaşkanı var. Bizim darbeyle ne işimiz olur.” dedi.

ADİL ÖKSÜZ KİMDİR?

Adil Öksüz, 1967 yılında doğmuştur. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1991 yılında mezun oldu. 1996 yılında Temel İslam Bilimleri alanında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yüksek lisansını tamamladı. 2003 yılında aynı üniversitenin aynı bölümünde doktorasını yaptı. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Tefsir Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri üzerinde çalışmalarına devam etti ve İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktaydı.
Adil Öksüz’ün “Yeni Ümit” dergisinde yazıları yayınlanmakta idi.

ADİL ÖKSÜZ NASIL YAKALANDI??

Darbenin kara kutusu, FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı olduğu belirtilen ve aynı zamanda FETÖ'cü cuntanın girişiminde yer aldığı bilinen tek sivil Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz Akıncılar Üssü'nde yakalanmıştı. 

16-08/12/mpxvg_1470945958_5476.jpg

Adil Öksüz'ün birlikte gözaltına alındığı darbecilerin tamamı Ankara Adliyesi'ne götürülürken, Adil Öksüz Sincan'daki Batı Adliyesi'ne götürüldü. Savcının tutuklama talebine rağmen, mahkeme Öksüz'ü delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldı.

Savcının itirazı üzerine yeniden sorgulanmak üzere hakim karşısına çıkan Adil Öksüz, ikinci hakim tarafından serbest bırakıldıktan sonra kayıplara karıştı. 

ADİL ÖZTÜRK'ÜN İFADESİ 

“Ben Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktayım. Benim amcam olan M.Ö. bankacılık yapmıştı Kazan’da (Akıncı Hava Üssü’nün bulunduğu bölge). Kazan civarında kıymetli arazi olduğunu, gelecekte iyi para getireceğini söylemişti. Bende 14 Temmuz akşamı Sakarya’dan Ankara’ya geldim. Cuma akşamı M.Ö. isimli amcamın Keçiören de evi vardı orada kaldım. 16 Temmuz günü sabah 09.00-10.00 gibi de Ankara Keçiören’den ticari taksi tuttum. Taksiyle geldim. Orada tarla baktım. Akıncı yakınındaki bir köyde Hasan isimli bir köylünün Akıncı’nın orada bir tane köy var. Muhiti de ben biliyorum. Köye vardım taksiciyi geri gönderdim. Taksiciyle de ben 150 TL’ye anlaşmıştım. Alacağım araziye bakmak için köy girişine yakın beni bırakmasını söyledim. Ve taksici döndü. Beni o yol üzerinde araziden jandarmalar aldılar. Benim Akıncı Üssü’nde tanıdığım herhangi bir subay astsubay mevcut değildir. Ben üsse de hiç girmedim. Nasıl bir yer olduğunu da bilmiyorum. Üsse yakın bölgede tarla bakıyordum.”

Bu ifadelerin ardından mahkeme Öksüz’ü, yurtdışı çıkış yasağı getirerek, adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Şu anda ise nerde olduğu bilinmeyen Adil Öksüz’ün yurt dışına firar ettiği düşünülüyor.

CÜBBELİ ADİL ÖKSÜZ İÇİN NE DEDİ?

CNN Türk'te "Türkiye'nin Gündemi" programına telefonla bağlanan Ahmet Mahmut Ünlü (Cübbeli Ahmet) FETÖ'nün kendisine kumpas kurduğunu, ancak Gülen'in kendisine mektup göndererek düştüğü durumdan dolayı çok üzgün olduğunu söylediğini ve kendisine FETÖ'nün sözde hava kuvvetleri imamı olarak bilinen Adil Öksüz'ü gönderdiğini söyledi.

Ahmet Mahmut Ünlü, FETÖ'nün Adil Öksüz aracılığıyla cezaevinde ilettiği mesajlarda "biz yapmadık" propagandası yapmaya çalıştığını da belirtti. 

İŞTE O VİDEO

BERAAT ETTİRMELERİNİ İSTEMİŞ

Kendisinin özel yetkili mahkemelerin FETÖ'nün elinde olduğunu bildiğini, hükümetten kendisine her hangi bir temas olmadığını, bunun için FETÖ'den kendisini beraat ettirmelerini istediklerini ancak beraatinin özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından gerçekleştiğini söyledi.

LATİF ERDOĞAN ADİL ÖKSÜZ İÇİN NE DEDİ?

Gazeteci-Yazar Latif Erdoğan Adil Öksüz için şunları söyledi:

Adil Öksüz'ü 25 senedir tanırım. Gülen, kademe kademe yanındakileri ekarte etmek için bir mollalık sistemi kurdu. İlahiyati bitiren insanları yanına aldı, 3-4 sene ayrıca okuttu. Fakat okutmanın gayesi onları kendisi adına bir robot haline getirmek. Bunlardan da bazılarını özel hizmetlerde kullandı. Adil de o dönemde resmi hizmetlere bakan bir arkadaş olarak biliyorum. Tabii 15 senedir takip ettiğim yok. Bu olaylarda işte bulunanlar arasında Adil Öksüz var denince şaşırdım. Hemen aradım bazı arkadaşları, zaten bu hizmete bakıyordu, Gülen'in yakalanması kadar önemlidir yakalanması dedim.

İNFAZ EDİLİRDİ

Tabii onun bırakılması en somut delili bertaraf etmektir. Onu da dedim, o günkü eleştiri yazılarımda dedim, kurtarılmasaydı infaz edilirdi. Gülen ne bilirse, o da bilir. Gülen'i temsilen vardır. Şimdi Gülen'i yalvar yakar teslim almaya çalışıyoruz, eldeki Gülen'i kaçırdık. Daha sonra duyduğumuz şeyler, havacılara imam olmuş. Ama o darbe imamıydı bana göre. Büyük talihsizliktir kaçırılması. O günkü şartlarda Marmaris'te o eşkıyaları arayacağınıza Ankara'da Adil'i arayın derim ben. Eldeki polis ifadesinde "onu dışarda yakaladık" demişler, halbuki bugün görüntüleri fotoğrafları var yakalanan darbecilerle beraber. 

ERDOĞAN: ÖKSÜZ DARBEDE BİRİNCİ ADAMDIR

Sivil ayağın çökertilmesi gerekirdi, darbeyi sivil ayakta organize edenler önemli. Hulusi Akar ile Gülen'i görüştürmek isteyen Adil Öksüz'dür. O darbede başka sivil bulunamadığına göre, o darbede birinci adamdır o, sadece havacı meselesi değil. 

Akın Öztürk belki sonradan dahil edilmiştir, belki sempatizandı, bilmiyorum ama Akın Öztürk'ü tanımıyorum. Böyle bir başa geçme zaafı varsa kullanılmış olabilir. Damadı da aynı yerden çıktı, demek ki o kanalla, çünkü damat yapma meselesi bir sistemdir. Askeriye içindeki rütbesi düşük ama parlak insanlar, üst rütbedekilere damat yapılıyordu. 

HÜSEYİN GÜLERCE ADİL ÖKSÜZ İÇİN NE DEDİ?

Gazeteci Hüseyin Gülerce Adil öksüz için şu ifadeleri kullandı:

Mesela Adil Öksüz, üste yakalandı değil mi? Kimdir bu diye merak ediliyor. Adam darbeden önceki son 25 günde 2 defa Pensilvanya'ya gitmiş, 2 gün önce dönmüş. Adil Öksüz 2002'den beri 109 defa gitmiş yurt dışına. Bütün bunları bir araya getirdiğiniz zaman, şunun araştırılması lazım; şu an kaçanların hepsinin Fetullah Gülen ABD'ye gittiği Mart 1999'dan itibaren hangileri bir bahaneyle ABD'ye gitmişler, bunun araştırılması lazım. Görülecektir ki, bir vesileyle Pensilvanya'ya gitmişlerdir. Ama CIA ile asıl irtibatları şuradan tespit edilebilir; özellikle emniyet içinden yükseltilmesi gereken insanlardan emniyet içinde ABD'ye gönderilen çok insan oldu. Wikileaks belgelerinde var; Gülen bir dernek kurduruyor ve bu dernek CIA ile ortak toplantılar yapıyor.

GÜLERCE: ADİL ÖKSÜZ DARBENİN BİR NUMARASI

Gülen, bu FETÖ'nün bir numarasıysa, Türkiye'deki bir numara Mustafa Özcan'dı. Kaçtığı için de yerine Adil Öksüz'ü bıraktı. Onun için darbe gecesi hava üssünde bulunuyor. Bunun izahı var mı? 

Akademide bir arkadaş ağzından kaçırdı; Mustafa Özcan'ın adamları Hocaefendi'nin gizli işler için kullandıklarıymış. Meğerse 2014'te bir itirafçı Adil Öksüz'ün, Mustafa Özcan'ın adamı olduğuna dair emniyette ifade vermiş. Eğer diyor Hanefi Avcı, Adil Öksüz'ün hava kuvvetleri imamı olduğu emniyet kayıtlarına geçseydi, bu darbe önlenebilirdi. Öksüz'ü gizleyenlerin elinde kan var. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN