AK Parti'den ihracı istenen Abdullah Başçı kimdir? İhraç kararına ilk tepki

AK Parti'den ihracı istenen Abdullah Başçı kimdir? İhraç kararına ilk tepki

AK Parti'den ihracı istenen Abdullah Başçı karar sonrası yaptığı açıklamada "Biz ne konuştuysak konuşmamıza yine devam edeceğiz" dedi. Peki Abdullah Başçı kimdir? İhraç kararına ne tepki verdi? Ayhan Sefer Üstün ve Selçuk Özdağ ile birlikte partiden ihracı istenen Abdullah Başçı'nın biyografisi ve tüm detaylar haberimizde...

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında 'AK Parti İç Tüzüğüne aykırı söz ve davranışta bulundukları' gerekçesiyle AK Parti İstanbul eski Milletvekili Abdullah Başcı, AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve Ayhan Sefer Üstün ile birlikte ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Peki Abdullah Başcı kimdir? Nereli ve kaç yaşındadır? İşte Abdullah Başcı'ın kısa biyografisi...

ABDULLAH BAŞÇI KİMDİR?

Abdullah Başcı, 1 Ocak 1960 yılında Konya'da doğdu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra inşaat, hizmet ve tekstil sektörlerinde yönetici ve kurucu olarak çalıştı.

KONSİAD (Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve BESAM (Bilgi Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Merkezi) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Doğu Bloku ve NATO (1982), Ekip Çalışmasında Başarı Kuralları (1989), Yerel Yönetimler Eğitimi (1994), Yöneticilik Eğitimi (1998), Uluslararası İlişkiler Eğitimi (1999), İletişim Uzmanlığı Eğitimi (2000), Ortadoğu: Bugünü, Yarını ve Stratejiler (2002), Beden Dili ve Davranış Bilimleri Eğitimi (2004) alanlarında çok sayıda seminere katılıp eğitim almıştır.

26. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili seçilen Başcı aynı zamanda Milli Savunma Komisyonu üyesidir.

Abdullah Başcı, evli ve üç çocuk babasıdır, orta düzeyde İngilizce ve Fransızca bilmektedir. 

AK PARTİ MYK'DA ALINAN KARAR

AK Parti'den yapılan açıklama şöyle denildi:

"AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun 02.09.2019 tarihinde yapılan toplantısında, Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı’nın tedbirli olarak Partiden Kesin İhraç istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevkine oy birliğiyle karar verilmiştir."

İhraç talebine dayanak tüzük maddesi ise şu şekilde:

"Parti yo¨neticileri, üyeleri veya parti tu¨zel kis¸iligˆi hakkında basın yayın arac¸ları ile kamuoyu o¨nu¨nde gerc¸ek dıs¸ı haber yaymak, iftira, hakaret, karalama veya ku¨c¸u¨k du¨s¸u¨ru¨cu¨ beyanlarda bulunmak."

ABDULLAH BAŞCI: NE KONUŞTUYSAK KONUŞMAMIZA YİNE DEVAM EDECEĞİZ

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla birlikte AK Parti’den ihracı istenen isimlerden Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başcı, karar sonrası şöyle konuştu:

"Şunu gördük biz AK Parti'de yanlışları söylemenin, eleştiri yapmanın kalmadığını gösteren bir durum. Konuyu Başbakanımızla (eski başbakan Ahmet Davutoğlu) değerlendireceğiz, gerekli açıklama yapılır.

Biz ne konuştuysak konuşmamıza yine devam edeceğiz. Yanlışları söylemeye devam edeceğiz. Bu ülke bizim, bu vatan bizim, biz ülke için vatan için varız, birileri için iş yapmayacağız, doğru olanları her yerde konuştuk, konuşmaya devam edeceğiz, kişilere bağlı değildir bu davalar, bu halkın davası, milletin davası, kişinin davası değildir, biz milletin yanında durmaya devam edeceğiz, doğruları konuşmaya devam edeceğiz, yanlışları her zaman söylediğimiz gibi söylemeye de devam edeceğiz.

Bizim için ileride bunların hepsi yazılacak ve çizilecektir, biz doğru olanı yaptık, yapmaya devam edeceğiz, şahıslara bağlı olarak çalışmayacağız, doğruları söyleyeceğiz."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN