AK Parti'den ihracı istenen Selçuk Özdağ kimdir? İhraç kararına ilk tepki

AK Parti'den ihracı istenen Selçuk Özdağ kimdir? İhraç kararına ilk tepki

AK Parti'den ihracı istenen Selçuk Özdağ karar sonrası yaptığı açıklamada "Yanlış işlerin olduğunu söyleyenler dışlanıyor" dedi. Peki Selçuk Özdağ kimdir? İhraç kararına ne tepki verdi? Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı ile birlikte partiden ihracı istenen Selçuk Özdağ'ın biyografisi ve tüm detaylar haberimizde...

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında 'AK Parti İç Tüzüğüne aykırı söz ve davranışta bulundukları' gerekçesiyle AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, AK Parti İstanbul eski Milletvekili Abdullah Başcı, ve Ayhan Sefer Üstün ile birlikte ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Peki Selçuk Özdağ kimdir? Nereli ve kaç yaşındadır? İşte Selçuk Özdağ'ın kısa biyografisi...

SELÇUK ÖZDAĞ KİMDİR?

Selçuk Özdağ, 7 Ağustos 1958'de Kırıkkale Keskin'e bağlı Konur köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı.

Manisa Gençlik ve Spor Akademisinden ve Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü'nden mezun oldu.

Selçuk Özdağ, 1997 yılında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalında yüksek lisansını tamamladı. 2003 yılında doktora eğitimini bitirdi ve 2012 yılında Doçent oldu.

Yayınlanmış 5 kitabı ve çok sayıda makalesi vardır.

Selçuk Özdağ, Huriye Özdağ ile evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

BBP'NİN KURULUŞUNDA ETKİN ROL ALDI

Siyasi faaliyetlerine 1975'te Manisa Ülkü Ocaklarında başladı.

BBP'nin (Büyük Birlik Partisi) kuruluşunda etkin rol aldı ve çeşitli kademelerinde 17 yıl boyunca siyasi kariyerini sürdürdü.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatından ardından BBP'den istifa etti.

11 Haziran 2011 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 24. Dönem Manisa Milletvekili seçildi.

AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı 2013 - 2014

AK Parti Genel Merkez Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı 2013 - 2014

Milletvekilliği Genel Seçimlerinde 26. Dönem Manisa Milletvekili olarak TBMM'ye girdi - 7 Haziran 2015

AK Parti 5. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi - 12 Eylül 2015

Kongre sonrası yapılan ilk MKYK toplantısında ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görevlendirildi.

AK PARTİ MYK'DA ALINAN KARAR

AK Parti'den yapılan açıklama şöyle denildi:

"AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun 02.09.2019 tarihinde yapılan toplantısında, Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı’nın tedbirli olarak Partiden Kesin İhraç istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevkine oy birliğiyle karar verilmiştir."

İhraç talebine dayanak tüzük maddesi ise şu şekilde:

"Parti yo¨neticileri, üyeleri veya parti tu¨zel kis¸iligˆi hakkında basın yayın arac¸ları ile kamuoyu o¨nu¨nde gerc¸ek dıs¸ı haber yaymak, iftira, hakaret, karalama veya ku¨c¸u¨k du¨s¸u¨ru¨cu¨ beyanlarda bulunmak."

SELÇUK ÖZDAĞ: DOST ACI SÖYLER

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla birlikte AK Parti’den ihracı istenen isimlerden AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, karar sonrası şöyle konuştu:

"Bir şeylerin ters gittiğini, yanlış işlerin olduğunu söyleyenler dışlanıyor. Seçmen sandıkta net mesajlar veriyor ve bu mesaj maalesef algılanmıyor.  ‘Dost acı söyler’; ‘Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır’ düşüncesiyle fikirlerini ifade ediyorsun hakarete varan pespayelikler ile muhatap oluyorsun. Halbuki ortada bir dava varsa; davaya ihanet edenler doğru bildiklerini söyleyenler ve bunu haykıranlar değil, yapılan her yanlışa alkış tutanlardır."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN