Almanya turizm için ümit pazarladı

Almanya turizm için ümit pazarladı

Türkiye’ye yapılan seyahat kısıtlamalarını Dışişleri bakanı düzeyinde beyan eden Almanya, şimdi müsteşar düzeyinde kısıtlamaları kaldırabiliriz mesajı verdi. Almanya Turizm Müsteşarı Bareiss “Bölgede hastalığa karşı korunma yönünde çok şeyler yapıldığı hissediliyor. Türkiye de diğer tatil ülkeleri gibi değerlendirilmelidir. Her ülkeyi dürüst ve adil değerlendirmeliyiz” dedi.

MİKDAT KARAALİOĞLU-KARAR

Uzun bir süredir Almanya ve Türkiye arasında süren turizm diplomasisi trafiğinden iyi haberler geliyor. Alman Hükümetinin Turizm Müsteşarı Thomas Bareiss, Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısının kaldırılması yönünde ‘şansın arttığını’ söyledi. Braeiss Alman RTL televizyonuna yaptığı açıklamada “Durum iyi olursa ki, geçen hafta iyiydi, açmaya (yasakları kaldırmaya) görece hızlı bir şekilde başlayabiliriz” dedi. Bareiss, an itibarıyla seyahatleri mümkün kılmak için düşünme sürecinin içinde olduklarını sözlerine ekledi. Seyahat kısıtlamaların kaldırılması için ön koşulun enfeksiyon sayılarının düşürülmesi olduğunu söyleyen Bareiss ikinci koşulun ise Türk sağlık sisteminin olası bir yeni virüs salgını durumunda, tatilcileri tekrar sağlıklı olarak eve gönderecek bir yapıda olması gerektiğini dile getirdi. Türk hükümeti ile olan görüşmelerin iyi geçtiğini söyleyen Bareiss “Bölgede hastalığa karşı korunma yönünde çok şeyler yapıldığı hissediliyor. Türkiye de diğer tatil ülkeleri gibi değerlendirilmelidir. Her ülkeyi dürüst ve adil değerlendirmeliyiz” diye konuştu. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, geçtiğimiz Perşembe günü Almanya’yı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na seyahat kısıtlamalarının kaldırılması için enfeksiyon rakamlarına ve sağlık alt yapısının durumuna bakacaklarını söylemişti. Almanya’nın Türkiye’ye koyduğu kısıtlama, hem Alman kamuoyunda hem de Almanya’daki Türkler arasında eleştirilmiş ve kararın siyasi olduğu değerlendirilmişti. Alman medyasında çıkan bir çok yorumda da Türkiye’nin koronavirüs tedbirlerinin diğer Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında yeterli olduğu belirtilerek, hükümletin Türkiye’ye karşı tavrı eleştirileri uğramıştı. Öte yandan birçok Alman da Türkiye’ye yönelik kısıtlamaların kaldırılmasını talep ediyor.

VAKA SAYILARI DOĞRU KAYDEDİLMELİ

Alman hükümetinin turizm yetkilisi, Almanya’nın Avrupa Birliği dışındaki 160 civarında ülkeye uyguladığı seyahat uyarılarının kaldırılması konusunda da temkinli açıklamalarda bulundu. “Bir ülkede vaka sayısı düşükse ve seyahat edenlerin güvenliği sağlanabiliyorsa, açılmayı düşünebiliriz” diyen Bareiss “Ancak bunun çok, çok dikkatli bir şekilde olması gerekiyor” ifadesini kullandı. Bareiss, vaka sayılarının da doğru bir şekilde kaydedildiğinden emin olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

BERLİN’DE BİR ARAYA GELDİLER

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe geçen hafta turizmde normalleşmenin en kısa sürede sağlanabilmesi için Berlin’de resmi temaslarda bulunmuştu. Türkiye’de turistlerin güvenli bir şekilde tatil yapabilmeleri için alınan önlemleri temaslarında anlatan bakanlar, Almanya’nın Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını bir an önce kaldırması beklentisini iletmişlerdi. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise seyahat uyarısını gözden geçirecekleri mesajını vermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN