Peru’da Castillo düğümü çözülemiyor: Hem ölü hem kelepçe sayısı arttı

Aralık ayından bu yana protestolarla sarsılan Peru’da tansiyon dinmiyor. Eski başkan Pedro Castillo’nun görevden alınmasıyla patlak veren ateşli protestoların son gününde 60 kişi hayatını kaybederken, 200’den fazla kişi tutuklandı.

Protestolar, eski başkan Pedro Castillo'nun meclisi feshetmeye teşebbüs ettikten sonra aralık ayında görevden alınmasından bu yana Peru'yu sarsmaya devam ediyor. Haftalardır süren ve Peru'nun birçok bölgesinde meydana gelen olaylar, hükümetin olağanüstü hali altı bölgede uzatmasına ve bazı sivil hakları kısıtlamasına yol açtı.

Güney Amerika ülkesinde, yeni Cumhurbaşkanı Dina Boluarte'nin istifa etmesini ve erken seçime gidilmesini talep eden protestocular ile polis arasında çıkan çatışmalarda toplam ölü sayısı 60'a yükselirken başkent Lima’da polis, 200’den fazla protestocuyu tutukladı.

200’DEN FAZLA KİŞİ TUTUKLANDI

Son olarak Peru polisi, Lima’da bulunan bir üniversitenin kampüsüne yasadışı yollardan girmekle suçlanan 200'den fazla kişiyi tutuklarken, Cusco'daki yetkililer, İnka kalesi Machu Picchu'yu ve İnka’ya giden yolu kapattı.

Başkent Lima'da polisin protestocularla çatışması ve güvenlik güçlerinin cam şişe ve taş atan göstericilere karşı sert bir şekilde müdahalede bulunması nedeniyle onlarca protestocu yaralandı. Puno şehrindeki protestolarda 1 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle 11 Aralık'tan bu yana ölenlerin sayısı 60'a ulaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Peru’da kongre ‘huzur istemiyor’: Erken seçim çağrılarına ret
Protestocular istediğini aldı: Peru erken seçime gidiyor
Peru’da protestolar turizmi vuruyor: Dünyanın yedi harikasından birine girmek artık yasak

Dünya Haberleri