Yine ABD yine katliam: Bir ayda tam 40 silahlı saldırı

ABD’de Florida eyaletinde bugün bir silahlı saldırı daha gerçekleşti. Yaşanan saldırıda ikisi ağır 10 kişi yaralandı. Bu şekilde ABD'de son bir ayda 40 silahlı saldırı olurken bu durum ülkede büyük bir paniğe sebep oldu. ABD'de her 120 kişiden 100 kişiye silah düşüyor.

ABD’de uzun yıllardır değişmeyen tek şey; silahlı saldırılar oldu. Hemen hemen neredeyse her hafta olduğu gibi; ABD'deki silahlı saldırılar manşetlerde. 2023'ün henüz ilk ayında daha ilk ayı içinde Kaliforniya eyaletinde Half Moon Bay çiftliğinde 7 kişi, Monterey Park’taki bir dans stüdyosunda 11 kişi ateş açılması sonucu hayatını kaybetti. Son bir ayda tam 40 silahlı saldırı kayda geçti. Diğer gelişmiş olan tüm ülkelere kıyas ile ABD ateşli silahlar sonucu öldürülen insan oranında açık ara birinci konumda. Fakat tüm bunların aksine silahlanma konusunda henüz bir adım atılmamış durumdan.

Small Arms Survey’in verilerine göre Amerika Birleşik Devletleri’nde her 100 kişiye 120 silah düşüyor. ABD dünyada kişi başına düşen silah oranında açık ara zirvede. İkinci sırada bulunan Yemen sadece 52.8, onu takip eden Sırbistan ve Karadağ ise 39.1 oranlarına sahip. FBI ve CDC dahil çeşitli kaynakları derleyerek bir rapor hazırlayan Pew Araştırma Merkezi’nin bulgularına göre de ABD’de işlenen cinayetlerin %79’u, intiharların ise % 53’ü ateşli silahlar sonucu meydana geliyor. Bu raporda ayrıca dünyadaki diğer ülkelere kıyasla ateşli silahların neden olduğu ölüm oranlarında da ABD her 100,000 kişide 10.6 ile bütün gelişmiş ülkelerin epey üzerinde. Örnek olarak bu oran Kanada’da 2.1, Almanya’da 0.9, İspanya’da 0.6.

SON SALDIRI BİR HAFTA ÖNCE

ABD'de son ciddi saldırı ise geçtiğimiz hafta gerçekleştir. Los Angeles kentinde bir dans kulübüne silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 10 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi de yaralandı. Saldırgan ise ölü ele geçirildi.

BU SEFER FLORİDA'DA SİLAHLI SALDIRI

Florida Lakeland Polis Departmanı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre; şüpheli bir araç içinde bulunan dört kişi etrafa ateş açtı.

Polis, yerel saatle 15.43 sıralarında meydana gelen olayda ikisi ağır 10 kişinin yaralandığını duyurdu.

Saldırının rastgele yapılmadığını ve kurbanların hedef alındığını söyleyen polis, "Şu an halkın endişeleneceği bir durumla karşı karşıya değiliz. Araç içindeki kişilerin, vurmak istediği kişileri hedef aldığını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Sağını ve solunu karıştıranlar dikkat, nedeni belli oldu! Uzmanlardan şaşırtan açıklama: Basit deyip geçmeyin
Birkaç sihirli dokunuşla ışıltılı görünmek mümkün! İşte yüz şekline ve cilt tipine göre benzersiz makyaj önerileri
Tiktok ile ilgili şok itiraf! Tiktok'ta viral olacak videoların seçimine kim karar veriyor? Gerçek ortaya çıktı

Dünya Haberleri