Dolarda ipler kopuyor! Ne 20 ne 30, İslam Memiş tarih verip duyurdu: Dolarda büyük zelzele olacak

Son günlerde piyasadaki hareketlilik yatırımcıların dikkatini çekerken Dolar TL kurundaki önemli açıklamalarda altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten geldi. Seçim dönemini işaret eden Memiş doların 20 TL üzerine çıkmasının sürpriz bir gelişme olmayacağını belirtti. İşte İslam Memiş’in dolar açıklamaları…

Medyatava TV'nin onuğu olan İslam Memiş piyasalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Dolardan altına, kripto paradan borsaya kadar pek çok değerlendirmede bulunan uzman isim yatırım yapacak vatandaşlara da önemle açıklamalarda bulundu. İşte İslam Memiş’in dolar açıklamaları…


BORSADA DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK Mİ?


Borsanın dalgalı olduğunu belirten Memiş, fiyatlamalarda ise belirsizlik olduğunu dile getirdi. Bu durumun yatırımcıları tereddütte bıraktığını belirten uzman isim yatırımcıların en çok kazandıran araçları seçmeye yöneldiğini aktardı. Yatırımcıların yükselenler düşer mi? düşenler yükselir mi? gibi soruları yönelttiğini dile getiren İslam Memiş, borsadaki dalgalı seyre yıllık bazda odaklanılması gerektiğini ifade etti. Bu kapsamda ne dip seviyelerin ne de zirvelerin görüldüğünü ifade eden Memiş olaya bu açıdan bakılması gerektiğini tavsiye etti.


BORSADA DÜŞÜŞ VE YÜKSELİŞLER NE KADAR OLUR?


Yatırım yapmak isteyen kişilerin borsayı yıllık ve uzun vadeli bir yatırım aracı olarak görmesi gerektiğini belirten İslam Memiş, kumar piyasası olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizdi. Vatandaşların kredili işlem yapmaması gerektiğini vurgulayan Memiş, hisselerin çeşitlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. İslam Memiş, vatandaşların tedbir alması durumunda uzun vadeli bir yatırımcının borsa tarafından zarar etme olasılığının çok zayıf olduğunun altını çizdi. Borsa hakkında açıklamalarına devam eden Memiş, “Mesela yıl içerisinde 4400 puan seviyesinin dip seviyesi 6.500 puan seviyesinin zirve seviyesi olarak takip edeceğiz ve bugünkü seviyeleri gözünde bulundurduğumuz zaman da tam böyle orta noktadayız.” sözlerini dile getirdi.


Kırılma noktasının hem yukarı hem de aşağı yönlü olarak dalgalı bir seviyede fiyatlamalar olacağını dile getiren Memiş, borsanın bu şekilde devam edebileceğini sözlerine ekledi. Satış noktasındaki son hamleye dikkat çeken Memiş aşağıda biraz daha düzeltme alanı olduğunu vurguladı. Teknik olarak bir düzeltme ihtiyacı olması nedeniyle düşüşlerin mutlaka olacağının altını çizen Memiş, bu durumun yatırımcılar tarafından değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.


DOLAR FİYATLARI NE OLACAK?


Dolar açısından bakıldığında stabil bir dalgalanma olmadığını ifade eden Memiş, 18,81 TL seviyesinde yer alan dolar fiyatının serbest piyasalarda 19,05 ile 19,07 arasında değişiklik gösterdiğini aktardı. Memiş Kapalı Çarşı!da piyasada, dövizcilerde ve bankalarda 19 TL seviyesinde 1 dolar kuru görüldüğünü sözlerine ekledi.



Ekranlarda 18,81 TL seviyesinde yer alan kurun bozulmasının seçimlere kadar beklemediklerinin vurgulayan Memiş, seçimlerin ardından yukarı yönlü kur ataklarının olabileceğini söyledi. Memiş, yılın yarısından sonra Haziran ayından sonraki süreçlerde dolar/TL kurunun 24-25 TL seviyelerine yükselmesinin sürpriz bir gelişme olmayacağını vurguladı.

Euro TL kuruna bakıldığında ise yılın ilk 3 haftasında performansının iyi olduğunu belirten Memiş, euro dolar kalitesinin 2022 yılında 20 yılın dip seviyesine kadar gerilediğini sözlerine ekledi. Euro dolar paritesinin 2022 yılında 0,95 seviyesine kadar düştüğünü belirten Memiş şimdilerde 1,08,58 seviyesinde olduğunu aktardı. Euro dolar paritesinde yıllık bazda bakıldığında ise 1.15 seviyesinde görüleceğini belirten İslam Memiş, düşüşleri de bir alım fırsatı olarak görülebileceğini vurguladı. Euro'nun uzun bir aradan sonra tekrardan doların üzerine çıktığını sözlerine ekleyen İslam Memiş, “20.42 ekranlarda ama serbest piyasalardaki kur 20,66 lira seviyesinde yine Euro'nun dolara kıyasla performansının iyi olduğunu gözlemliyoruz.” dedi.

BİTCOİN'DE SON DURUM NE?


Bir yatırım aracı olan Kripto paralar için de önemli açıklamalarda bulunan İslam Memiş, Kripto yatırımcılarının yeni yıla sevinçle başladığını aktardı. Kripto parada 16.500 puan dolar seviyelerinin görüldüğünü belirten Memiş, 23.000 dolar seviyesinde Teknik olarak 25 bin dolar seviyesine takip ettiğini vurguladı. Bu seviyelerden tekrar bir satış gelebileceğinin altını çizen Memiş, yatırımcıların 20-25.000 dolar seviyelerini takip etmesi gerektiğini söyledi.

Daha önce takip edilen bant aralığının 16 18 dolar arası olduğunu ifade eden Memiş, yukarı yönlü kırılma ile birlikte 20-25.000 dolar aralığında dalgalanmalı bir Bitcoin piyasasının görülebileceğini aktardı. Kripto para yatırımcıları için önemli açıklamalar yapan İslam Memiş piyasadaki son durumu şu sözlerle değerlendirdi:


“Kripto paralar baskılanmaya devam ediyor ve dolayısıyla Kripto para piyasasındaki mutlaka orta ve uzun vadede varlıklarını korumak için sabırla beklemesi gerekiyor, burada da açığa işlem yapmama kripto para piyasasında önem arz ettiğini söyleyebilirim."

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Akaryakıt fiyatlarını tavan yaptıracak karar! Fiyatlar hiç olmadığı kadar artacak... Kimse Rusya'dan bu hamleyi beklemiyordu
Bu markette gıdadan temizliği ne alırsan 10 TL! Kaçıran çok üzülür: Duyanlar inanmıyor fakat yüzde 100 gerçek!
Artan ısınma giderlerine devletten 1000 TL fatura desteği! Çalışanların maaşına 1000 TL ilave edilecek

Ekonomi Haberleri