Gişenin kralına Oscar ayıbı

Oscar’ın Onur Ödülleri ana törene iki gün kala sahiplerini buldu. Ödüller bu yıl Hollywood’un yıldız oyuncuları Liv Ullman, Danny Glover ve Samuel L. Jackson’a verildi. ‘Ucuz Roman’ gibi kült yapımların efsane oyuncusu ve tarihin en çok kazanan aktörü Jackson’a ödülünün canlı yayınlanacak törende verilmemesi hayranlarından büyük tepki gördü. Binlerce hayranı sosyal medyada, Oscar Akademisi’nin Jackson’a ayıp ettiğini yazarak, canlı töreni izlemeyeceğini söyledi.

SALİHA SULTAN

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından verilen ‘Onur Ödülleri’ Oscar ana törenine iki gün kala sahiplerini buldu. Ödüller, Hollywood’un yıldız oyuncuları Liv Ullman, Danny Glover ve Samuel L. Jackson’a verildi. Jackson’a Oscar ödülünü takdim eden aktör Denzel Washington takdim etti. 73 yaşındaki Jackson, ilk Oscar ödülünü alırken yaptığı konuşmada, filmlerine bilet alan hayranlarına teşekkür ederek “Bu heykelciği aldığım için gerçekten çok gururluyum. Bu şey çok sevilecek” dedi.

‘SUNUCULARA DAHA FAZLA ZAMAN OLACAK’

Yıldız Savaşları, Ucuz Roman gibi kült yapımların efsane oyuncusu olan, 50 yıllık kariyerinde 150’den fazla filmde rol alan ve ‘en çok kazanan oyuncu’ olarak bilinen Jackson’a ödülünün ana törenden önce verilmesi ise hayranlarından büyük tepki gördü. Ödülü Twitter’da yorumlayan birçok hayranı bu yıl Oscar alan en tanınmış ve halk tarafından en çok sevilen isimlerden biri olan Jackson’a ödülünün canlı yayınlanacak törende takdim edilmemesini eleştirdi. Hayranları, Akademi’nin ciddiyetsiz davrandığını, Jackson’a ayıp ettiğini yazarak, canlı yayını izlemeyeceklerini kaydetti. Yapımcı Brandon David Wilson da, Jackson’a ödülün önceden verilmesini “Oscar’ı bu gece veriyorlar, böylece Pazar günkü yayında sunucular DJ Khaled ve Tony Hawk için daha fazla zaman olacak” ifadeleriyle eleştirdi. Geçen yılki Oscar töreni tarihinde en az izlenen yayın olmuştu. Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi bu yıl seyirci çekmek üzere töreni yeniden sunuculu yapmak dahil birçok değişikliğe gitti. Bu değişikliklerden biri de onur ödüllerinin canlı yayından önce verilme kararı oldu. Pek çok sinemasever, Oscar töreninin daha geniş bir izleyici kitlesini memnun etmek için kendine has özelliklerinden uzaklaştığını düşünüyor. Jackson’un, Quentin Tarantino’nun 1994 tarihli ‘Ucuz Roman’ filmindeki ünlü tetikçi performansıyla Oscar’a layık görülmemesi de hayranlarından yine büyük tepki görmüştü.

HOLLYWOOD’A EN ÇOK O KAZANDIRDI...

Oyunculuk kariyerine tiyatro sahnesinde başlayan Amerikalı siyahi oyuncu Jackson ününe kırklı yaşlarından sonra kavuştu. ‘Zor Ölüm’ serisinin üçüncüsünde Bruce Willis’le rol alarak tanınan oyuncu, öncesinde bir çok filmde serseri, çete üyesi siyahi adam gibi rollere görülmüştü. 50 yıllık kariyerinde ‘Yıldız Savaşları’, ‘Ucuz Roman’ gibi filmlerdeki unutulmaz oyunculuğuyla büyük bir hayran kitlesi kazanan Jackson, aynı zamanda ‘tarihteki diğer tüm aktörlerden daha fazlasını’ kazanan aktör. Jackson, 2011’de 7.4 milyar dolarla, ‘kariyeri boyunca en çok para kazanan aktör’ sıfatıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Oyuncunun filmleri, toplamda 27 milyar dolardan fazla hasılat yaptı. Sinema eleştirmenlerine göre, eğer Jackson bir filmdeyse, insanlar onu izlemek için o filmin biletini alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Kültür Sanat Haberleri