Selçuk Özdağ: Akşener genel başkan olmasın istediler, müdahale ettiler | Bi'Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını yine Bi'Karar Ver'de tuttu. Programa Boğaziçi protestoları ve AYM'nin açıklamaları damga vurdu. Programın ikinci bölümüne saldırıya uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, konuk oldu.

MELEK GEDİK | KARAR

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını yine Bi'Karar Ver'de tuttu. Programa Boğaziçi protestoları ve AYM'nin açıklamaları damga vurdu.

Programın ikinci bölümüne saldırıya uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, konuk oldu. "Bu şahısların isimleri olduğu halde, Emniyet bu isimleri 12-13 gün boyunca yakalamadı. Sadece bir kişiyi yakaladı. 12-13 gün boyunca Emniyet, bunları yakalamadı. Yakalayamadı değil, yakalamadı. Kamera kayıtları bir yere kadar var, ondan sonrası yok" diyen Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı.

Özdağ, şunları kaydetti: "Bazıları müdahil oldular. Sayın Akşener'in MHP genel başkanı olmaması için birileri müdahil oldu. Bunlara şahidim, güçleri yeten, müdahil olabilecek kişiler. Beni de buna müdahil olmam için davet ettiler. Ben katılmadım. O zaman AK Parti'de genel başkan yardımcısıydım."

"KURUMLARI SUÇLAMAM AMA..."

Silah taşımadığını, saldırı günü sadece aracının içinde silah olduğunu belirten Özdağ, üzerinden 24 gün geçmesine rağmen saldırının izleri söyledi.

Bahçeli'nin açıklamalarına tepki gösteren Özdağ, şunları kaydetti:

"Bu olayla alakamız yok dediler ama hemen ardından başsavcı vekili tehdit edildi. MHP'li milletvekilleri ve Ülkü Ocakları'nın bazı mensupları tarafından. Hiçbir zaman kurumları suçlamam ama suçların şahsiliği ilkesi vardır. Eğer o suçlara göz yumuyor ve gereğini yapmıyorsanız, siz de o suça ortaksınız demektir.

"BAKAN SAVCININ HUKUKUNU KORUMADI"

Ve ardından savcı tehdit edildi, Adalet Bakanı savcının hukukunu korumadı. Hakimler ve Savcılar Kurulu da savcılarının hukukunu korumadı. Sonra Sayın Cumhurbaşkanı bu konuda duyarlılık göstermedi. Bu sefer benimle ilgili bir itibar suikasti yapmak istediler. Onlara şunu söyledim: 'Elinizde bilgi, mahkeme kaydı, şikayet varsa açıklamazsanız, namertsiniz.'

Cumhur ittifakı'nın beraberliği 'katolik nikahı'na benzeten Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ "Birbirlerine mahkumdur, muhtaçtır. Biri, parti liderliğini diğerine, diğeri de tek adamlığını ötekine borçludur. Beka dedikleri şey de şahsi ikballerinden ibarettir" dedi.

"DEVLET BEY'İ ELEŞTİRENLER SALDIRIYA UĞRADI"

Sonra da Sayın Bahçeli, 'Bu kişi, evine kamera koydurmuş, kendini dövdürmüş. Bu bilindik numaralar' dedi. Peki, nereden biliyorsunuz bu bilindik numaraları? Geçen seneden bugüne kadar 14 gazeteciye saldırı yapıldı, hepsinin ortak özelliği Devlet Bey'i eleştirmek. Devlet Bey'i eleştiren her gazeteciye bu muamele yapıldı. 5,10,15 kişilik gruplar saldırdı, arkadan saldırdılar aynı bana yapılan gibi. Bunlar 21. yüzyılda çok ayıplı işler."

"BAKAN ÇOK CİDDİ BİR GAF İŞLEDİ..."

Saldırı ile ilgili 5 kişinin tutuklandığını ifade eden Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'tepkisel' açıklamasını da hatırlatarak "Sayın İçişleri Bakanı kusura bakmasın ama burada çok ciddi bir şekilde gaf işlemiştir. Bilinçli yaptıysa da çok ciddi bir şekilde suç işlemiştir. İçişleri Bakanı'na birkaç demeç verdim, kendisi saldırı günü aramıştı" dedi.

ÖZDAĞ'DAN BAHÇELİ'YE ÇAĞRI

Saldırganların yakalanması ile ilgili Emniyet'in çok çaba sarf etmediğini, bireysel çabalarla görüntü bulmaya çalıştıklarını aktaran Özdağ, şöyle konuştu:

"Sayın Bahçeli, böyle bir olaydan sonra hem sokaklarla işimiz yok diyorsunuz hem de kalkıp bana iftirada bulunuyorsunuz. Evine kamera koydu diyorsunuz. Savcıyı tehdit edenler ile ilgili neden işlem yapmıyorsunuz? Devlet Bahçeli'ye sizin vasıtanızla çağrıda bulunayım. Sayın Bahçeli, sizin ocaklarınıza birbirileri sızmış olabilir. Savcıyı tehdit edenler ile ilgili işlem yapacaksınız. Niçin savcıyı tehdit ediyorsunuz? Bizim olayla ilgimiz yok ki, diyeceksiniz."

"TÜRKİYE 'POLİS DEVLETİ' OLMAYACAK"

 

Tutuklanan 5 kişi ile ilgili iddianamenin reddedildiğini aktaran Özdağ, itirazları üzerine soruşturmanın 'kastan adam öldürmek'ten devam edeceğini açıkladı ve ekledi:

 

"Bu işi takip edeceğiz. Türkiye sokaklarında çetelerin olduğu, sokaklarında sözde mafyanın olduğunu ve yine Türkiye birilerinin 'polis devleti' yapmak istediği bir ülke olmayacak. Polise saygı duyarım ama polis devleti olmayacak. Türkiye, hukuk devleti olacak."

"EMNİYET BUNLARI YAKALAMADI..."

Cumhurbaşkanı'nın kendisini aramasının 'milat' olduğunu ifade eden Özdağ "MİT, devlet biliyor. Benim olayım ile ilgili akşam saat 20'de, 5 kişinin ismine bir ihbar gelmiş. Bir saat sonra 8 kişi oldukları ile ilgili bir ihbar daha geliyor.

Bu şahısların isimleri olduğu halde, Emniyet bu isimleri 12-13 gün boyunca yakalamadı. Sadece bir kişiyi yakaladı. 12-13 gün boyunca Emniyet, bunları yakalamadı. Yakalayamadı değil, yakalamadı. Kamera kayıtları bir yere kadar var, ondan sonrası yok" diye konuştu.

"BİRİLERİ MÜDAHİL OLDULAR"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Özdağ, şunları dile getirdi:

"Bazıları müdahil oldular. Sayın Akşener'in MHP genel başkanı olmaması için birileri müdahil oldu. Bunlara şahidim, güçleri yeten, müdahil olabilecek kişiler. Beni de buna müdahil olmam için davet ettiler. Ben katılmadım. O zaman AK Parti'de genel başkan yardımcısıydım. Böyle şeylere girmem, dedim."

"İHBARCI BİNBAŞIYI KİMSE MERAK ETMEDİ"

15 Temmuz'da bazı Bakanlar'a ulaşmadığını, FETÖ'nün bir 'cemaat devleti' kurmak istediğini ifade eden Özdağ, bugün de birilerinin kişi ve parti devleti kurmak istediğini iddia etti. 

15 Temmuz darbe girişimi komisyonunda çalıştığını hatırlatan Özdağ, şöyle devam etti: "Darbeyi yüzde 100 FETÖ yaptı. Onu teslim etmeyen de onun arkasındadır. Onu istemeyen kim varsa, onların da onlarla işbirliği vardır. Mesela saat 14'te MİT'e gelen şahıs var, bir binbaşı. O şahıs sonra MİT mensubu oldu. Çünkü bir daha ifade vermesin diye MİT mensubu yapıldı. İfadeye çağırdık, MİT mensubu olduğu için gelmedi. Bir de ilginci, o zaman iktidar partisi milletvekiliyim. Muhalefet partisi milletvekilleri de o askeri, ihbarcı kişiyi hiç merak etmediler. 3 partinin mensupları, bunu merak etmediler."

Darbe komisyonu raporunun paylaşılmadığını vurgulayan Özdağ, "Burada da şeffaflık yoktu, bir baktım ki, Muhsin Yazıcıoğlu bölümü yok. Darbe komisyonunda görevimi tam yapmaya çalıştım. Şunu da söyledim: MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanı, buraya gelip ifade vermeli. Orası bir araştırma komisyonuydu" dedi.

Bi'Karar Ver'in ilk yarısında devam eden Boğaziçi protestoları ve AYM'nin ve yerel mahkemelerin kararları masaya yatırıldı. 

"AYM FERYAD EDİYOR"

14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu kararını hatırlatan Elif Çakır "Bir mahkeme, Anayasa Mahkemesi'nin kararını uydu diye seviniyoruz. Bir ülkenin Anayasa Mahkemesi, gerekçeli kararında feryat ediyor: Anayasa Mahkemesi'nin kararları bağlayıcıdır, hepiniz uymak zorundasınız" dedi.

Türkiye'nin Çin sessizliği için Çakır "Dün Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu görüştü, iki liderden de iktidara yönelik olarak 'Niçin mazlumların yanında değilsiniz' açıklaması geldi. Oysa bu iktidarın en büyük argümanı ne? Mazlumların ve mağdurların yanında olmak..." yorumunu yaptı.

"MÜTHİŞ BİR İLGİ VARDI"

"Davutoğlu'nun istifasını, Babacan'ın parti kurmasını haber yapmayan kanallar, İnce'nin CHP'den istifasını canlı yayınladı. Muharrem İnce'nin istifasına müthiş bir ilgi vardı. Tabii bu da çok ilginç" diyen Yıldıray Oğur da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın gazeteciler ile buluşması şöyle değerlendirdi:

"Pek çok gazetede Hulusi Akar röportajları var. Hulusi Akar gazetecilerin temsilcileri ile bir araya gelmiş. Herhalde bizden birilerini çağırmadılar. Artık bu çok şaşılacak bir şey değil ama çağırsalardı biz de giderdik."

 

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Osman Sert: Erdoğan 15 Temmuz'u çok acımasızca kullandı | Bi'Karar Ver
Galip Dalay'dan Türkiye-Çin ilişkilerine çarpıcı yorum: Türkiye kantarın topuzunu kaçırdı | Bi'Karar Ver
CHP'li Oğuz Kaan Salıcı'dan dikkat çeken yorum: AK Parti ilk zamanlardaki çizgisini kaybetti | Bi'Karar Ver

Güncel Haberleri