Angry Birds tehlikede

Angry Birds tehlikede

Geliştirici Rovio’da yaşanan ekonomik kriz ve işçi çıkarma, popüler mobil oyun serisinin geleceğine gölge düşürdü.

Ünlü mobil oyun serisi Angry Birds’ün geliştiricisi Rovio, şirketi yeniden organize etme planları çerçevesinde 260 çalışanıyla vedalaşacağını açıkladı. Şirketin CEO’su Pekka Rantala tarafından yapılan duyuruda, iş süreçlerinin son dönemde çok fazla parçaya bölündüğünün ve artık gelir sağlayan yatırımlara odaklanmaları gerektiğinin altı çizildi.

Geçtiğimiz yıl da yaklaşık 110 personelini işten çıkaran Rovio’nun yaşadığı süreci Rantala şöyle anlattı: "Rovio’nun geçtiğimiz birkaç yıl boyunca tecrübe ettiği büyüme ve yeni iş fırsatları kayda değerdi. Bunun sonucu olarak çok fazla şey yaptık. Mevcut ekonomik durumda artık odağımızı en iyi olduğumuz alanlara kaydırmamız gerekiyor: Bu da harika bir oyun deneyimi, göz alıcı bir animasyon filmi ve hayranlarımız için en iyi ürünler olacak."

Şirketin ileri adım atabilmesi için daha çevik bir Rovio yapılanmasının şart olduğunu söyleyen CEO, Angry Birds 2 ile birlikte bu yıl yakalanan ivmenin kalıcı olabilmesi için temel değişikliklere ihtiyaç duyduklarını hatırlattı. Rovio yöneticisi, aldıkları kararın kolay olmadığını belirtiyor. Ancak bunun bir gereklilik olduğunu da yineliyor. Ekim 2014’te yayınlanan mali rapor da şirketin gelirlerinin yüzde 50 oranında düştüğünü gösteriyordu. Bunun sonucunda önceki CEO Mikael Hed görevinden ayrılmıştı. Bakalım bu yeni yapılanma Rovio’yu eski ihtişamlı günlerine taşıyabilecek mi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN