Anlaşma şartlarını incelemek için süre uzatıldı

Anlaşma şartlarını incelemek için süre uzatıldı

Eurogroup Maliye Bakanları’nın bugün yaptıkları olağanüstü toplantıda, Yunanistan'ın önerdiği anlaşma şartlarının detaylı bir şekilde incelenmesi için sürenin uzatılmasına ve hafta için bir toplantı daha yapılmasına karar verildi.

Eurogroup Maliye Bakanları toplantısında, Yunanistan’ın dün akşam gönderdiği yeni önerilerin detaylı şekilde incelenebilmesi için hafta içi yeni bir toplantı yapılması kararı alındı. 

Öte yandan, kreditörlerin Atina’nın dün akşam gönderdiği yeni önerilerden oluşan tasarruf paketini olumlu yönde atılmış bir adım şeklinde değerlendirdikleri bildirildi. 

Bugün yerel saatle 11.00’de başlayan ilk toplantının ardından bir dizi toplantı gerçekleşirken, son toplantının saat 19.00 itibariyle başlaması bekleniyor.

Euro Bölgesi başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan Başkanı Aleksis Çipras'ın sunduğu yeni teklifleri bu hafta değerlendireceklerini söyledi. Dijsselbloem, "Bu hafta anlaşma fırsatı mevcut" derken, Çipras'ın sunduğu önerilerle ilgili herhangi bir detaydan bahsetmedi. 

Konuyla ilgili konuşan Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ise, "Şu ana kadar somut bir öneri ulaşmadı" diye konuşarak, bu akşamki liderler zirvesine sunmak üzere bir hazırlık yapamadıklarını kaydetti. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN