Askerlerimiz biraz geri çekildi

Askerlerimiz biraz geri çekildi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Dağlık Karabağ'da süren çatışmalarda askerlerinin biraz geri çekildiğini açıkladı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, halka sesleniş konuşmasındaki video mesajında diğer meselelerin dışında 27 Eylül’de başlayan ve 18 gün süren Dağlık Karabağ çatışmalarına değindi.

Çatışmalar esnasında Karabağ kuvvetlerinin ‘biraz geri çekildiklerini’, fakat ‘Karabağ Savunma Ordusunun’ durumu kontrol ettiğini ifade eden Paşinyan, şöyle konuştu:

"BİRLİKLERİMİZ BİRAZ GERİ ÇEKİLDİ"

“18 gün süren çatışmalar sırasında kahraman birliklerimiz kuzey ve güney yönlerinde biraz geri çekildi. Cephe arkasında sabotaj gruplarını kullanarak panik yaratmaya çalışan düşman taktik değiştirdi. Savunma ordusu durumu kontrol altında tutarak, düşmana insan gücü ve teçhizat olarak ağır kayıplar yaşatıyor.”

Tüm bunları halkın karşısında dürüst olmak istediği için açıkladığını söyleyen Paşinyan, “Azerbaycan ise aksine ölen binlerce kişiyi ve bir milyar doların üzerindeki askeri teçhizat kayıplarını saklıyor” dedi.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan ile Ermenistan arasında on yıllardır süren Dağlık Karabağ sorunu, şiddetlenen çatışmalarla 27 Eylül’de bir defa daha başlamıştı.

İki ülkenin da kayıplar verdiği ve sivillerin de yaşamını yitirdiği çatışmalar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarını Rusya Dışişleri Bakanı arabuluculuğunda istişarelerde bulunmak için önceki cuma Moskova’ya davet etmesi ve 10 saatten fazla devam eden müzakerelerin sonrasında insani ateşkes anlaşmasının imzalanması ile 10 Ekim 00.00 itibarıyla sona erdi.

Fakat ateşkesin devreye girmesinin hemen sonrasında taraflar birbirlerini ateşkesi bozmakla suçladı. Karşılıklı ithamlar halen sürüyor.

Erivan ile Bakü, hukuken Azerbaycan’ın fiilense Ermeni kuvvetlerinin kontrolünde olan Dağlık Karabağ bölgesi sebebiyle on yıllardır anlaşmazlık içinde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN