Atatürk'ün bazı fotoğrafları ilk kez 10 Kasım sergisi ile görücüye çıkacak

Atatürk'ün bazı fotoğrafları ilk kez 10 Kasım sergisi ile görücüye çıkacak

Atatürk’ün ilk kez sergiye sunulacak karelerinin de aralarında olacağı 40 fotoğraf, 10 Kasım'da 15 ilde ziyarete açılacak. Orijinal cam negatiflerden taranan seçki, 20 Kasım'a kadar ziyarete açık olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82'nci yılında '10 Kasım Anılarla Atatürk Sergisi' düzenleyecek.

01-003.jpg

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, ​Atatürk’ün ilk kez sergiye sunulacak karelerin de aralarında olacağı 40 fotoğraf, 10 Kasım'da 15 ilde ziyarete açılacak.

02-002.jpg

ÖZEL FOTOĞRAFLAR SERGİLENECEK

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, İstanbul Dolmabahçe Sarayı ve Galata Kulesi ile eş zamanlı olarak Türkiye'nin farklı müzelerinde sergilenecek birbirinden özel fotoğraflar, Ankara Cumhuriyet Müzesi Müdürlüğü koleksiyonundan hazırlandı.

03-002.jpg

15 İLDEKİ MÜZELERDE YERİNİ ALACAK

Atatürk'ün ziyaretleri ve cenaze törenine ait görsellerin yer aldığı sergi, Adana Atatürk Evi Müzesi, Amasya Müzesi, Bursa Atatürk Evi Müzesi, Diyarbakır Müzesi, Erzurum Atatürk Evi Müzesi, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Hatay Şehir Müzesi, İzmir Atatürk Müzesi, Konya Atatürk Evi Müzesi, Samsun Gazi Müzesi, Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi, Şanlıurfa Müzesi ile Van Müzesi'nde görülebilecek.

04-001.jpg

Orijinal cam negatiflerden taranan seçki, 20 Kasım'a kadar ziyarete açık olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN