Ayırt etmesi zor ve kolay kolay yakalanmıyorlar! 1,1 milyar doz sahte ‘korona’ aşısı piyasalarda

Ayırt etmesi zor ve kolay kolay yakalanmıyorlar! 1,1 milyar doz sahte ‘korona’ aşısı piyasalarda

Avrupa Dolandırıcılıkla Mücadele Ofisi, 1.1 milyar doz sahte aşının piyasada olduğunu açıkladı. Yapılan duyuruda 12 Avrupa Birliği ülkesinde de sahte aşı ve sahte test ile karşılaşıldığı belirtildi.

Avrupa Dolandırıcılıkla Mücadele Ofisi (OLAF),  Avrupa Birliği hükümetlerinin elinde toplamda 1,1 milyar doza yakın sahte Kovid aşısı bulunduğunu açıkladı. Ayrıca OLAF Genel Direktörü Ville Itala, sahte aşıların piyasa değerinin 15 milyar avro olduğunu belirtti.

RAKAMLAR ÇOK DAHA FAZLA OLABİLİR

Şimdiye dek 12 AB üyesi ülkenin bu tür sahte aşılarla tecrübe yaşadığını aktaran Itala, rakamların bundan daha da fazla olabileceğini söylüyor.

ville-itala-olaf.jpg

Itala, bir uyarı da sahte Kovid-19 testleri için yaptı. Özellikle internet üzerinden satılan Kovid-19 testlerinde bu tür sahtekarlığın hayli yaygın olduğunu ve sahtekarlığı tespit etmek zor olduğu için dolandırıcıların kolay kolay yakalanamadığını da itiraf etti.

KONTEYNIR DOLUSU SAHTE TEST GETİRİLİYOR

Itala “Korkarım konteynerler dolusu test bu şekilde AB’ye giriş yapıp doğrudan tüketicinin evine gidiyor” dedi.
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN