Başbakan Davutoğlu: "Şubat'ta en az 20-30 bin öğretmen atacağız"

Başbakan Davutoğlu: "Şubat'ta en az 20-30 bin öğretmen atacağız"

Başbakan Ahmet Davutoğlu binlerce öğretmen adayının beklediği şubat atamaları hakkında açıklama yaptı. Davutoğlu: "Şubat'ta en az 20-30 bin öğretmen atacağız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu binlerce öğretmen adayının beklediği şubat atamaları hakkında açıklama yaptı. Davutoğlu: "Şubat'ta en az 20-30 bin öğretmen atacağız" dedi.  

Şubat ayında kaç atama yapılacak?

Davutoğlu:"Şubat ayında öğretmenlerimize yeni atama yapıyoruz. 10 bin atama bu seneden Şubat'a aktarıldı, 10 bin. Gelecek seneki kadroların yarısını da Şubat'ta atayacağız. En az 20-30 bine kadar atamayı inşallah gerçekleştirmeye çalışacağız."   Öğretmen atamaları hakkında başka bir müjde de engelli adaylar için geldi. Davutoğlu: "Sevgili engelli kardeşlerim, yıl sonuna kadar size yeni bir atama imkanını şimdiden müjdeliyorum inşallah."  

Dün akşam TRT ortak yayınına da öğretmen atamaları hakkında da konuşan Davutoğlu şunları söyledi: "Öğretmenlere bir müjdeniz var mı" sorusu üzerine, "Ben de bir öğretmenim. Geçmişim itibarıyla öğretmenlerimiz bizim geleceğimizi aydınlatacak nesillerin yetişmesi bağlamında en büyük güvencemiz, manevi saygı, hürmet bağlamında da en aziz topluluğumuzdur. Onlarla ilgili hiçbir şeyi ihmal etmedik" değerlendirmelerde bulundu.

"Milli Eğitim Bakanımızla tekrar konuştuk"   

En az 20-30 bin öğretmen atama yapılacağına dikkat çeken Davutoğlu müjdeyi de verdi: "Geçen seneden kalan 10 binlik bir atamamız vardı, 37 bin atadık. 10 bini şubat ayında atayacağız. Önümüzdeki sene içinde ihdas edilen kadroların da yarısını şubat ayında atamayı düşünüyoruz. Bu herhalde 30 bin civarına doğru giden bir rakama ulaşır zamanla. Bu atamaları yapacağız. Ben prensip olarak, önüme atamalar geldiğinde şubat atamalarını geçen sene de yaptık ama biraz tereddütle karşıladı arkadaşlar. Çünkü şubat ayında atandığı zaman öğretmen yılın ortasında nasıl gidecek? Bugün Milli Eğitim Bakanımızla tekrar konuştuk."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN