Berlin'de cami cemaati 'sosyal mesafe'ye takıldı, kilisede namaz kıldı

Berlin'de cami cemaati 'sosyal mesafe'ye takıldı, kilisede namaz kıldı

Berlin'de cami cemaati, koronavirüs (corona virüs) tedbirleri kapsamında uygulanan 'sosyal mesafe' şartına takıldı. Soysal mesafe nedeniyle camiye sığmayan cemaat, namazını kilisede eda etmek zorunda kaldı. Caminin imamı Muhammed Taha Sabri, 'Bu salgın bizi toplum olarak birleştirdi. Krizler insanları bir araya getiriyor' dedi.

Berlin'de bulunan Martha Lütheryen kilisesi, sosyal mesafe kuralları nedeniyle camiye sığmayan topluluğa kapılarını açtı.

Reuters’da yer alan harbere göre, Neukölln bölgesindeki Dar Assalam Camii, normalde yüzlerce kişilik kapasiteye sahip. Fakat sosyal mesafe nedeniyle artık sadece 50 kişi burada namazlarını eda edebiliyor.

"KRİZLER İNSANLARI BİR ARAYA GETİRİYOR"

Cemaat camiye sığmayınca Martha Lütheryen Kilisesi, Ramazan ayı boyunca kapılarını Müslümanlara açtı. Caminin imamı Muhammed Taha Sabri "Bu salgın bizi toplum olarak birleştirdi. Krizler insanları bir araya getiriyor" dedi.

Kilisede namaz kılanlar arasında yer alan Samer Hamdoun "Müzik enstrümanlarının ve resimlerin olması tuhaf bir duygu yaratıyor. Ama küçük ayrıntıları unutursanız, nihayetinde burası da Tanrı'nın Evi" dedi.

"İBADETE BEN DE KATILDIM"

Kilisenin papazı Monika Matthias, namaz etkilendiğini belirterek "İbadete ben de katıldım. Konuşmamı Almanca yaptım. Vaaz sırasında hep evet, evet diyordum, çünkü aynı kaygıları taşıyoruz, sizden öğreneceklerimiz var. İnsanların birbirine karşı bunları hissetmesi güzel" dedi.

NE OLMUŞTU?

Ülke genelinde camilerde 9 Mayıs'tan itibaren sıkı kurallar getirilerek sabah, öğle ve ikindi vakitlerinde namaz kılınmasına izin verilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN