Bill Gates’ten örnek hareket! Aşıda sırasını bekledi

Bill Gates’ten örnek hareket! Aşıda sırasını bekledi

Koronavirüs salgınıyla mücadele için 1,75 milyar dolar kaynak sağlayan Bill Gates aşı sırasını bekleyerek tüm dünyaya örnek oldu. Komplo teorisyenlerinin hedefindeki Microsoft’un kurucusu Gates, “65 yaşında olmanın faydalarından biri de Kovid-19 aşısı için uygun olmam. Bu hafta ilk dozumu aldım ve kendimi harika hissediyorum” dedi.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

Dünya’da, bir yandan zengin devletler sınırlı sayıdaki aşıdan yüklü miktarda satın alarak tekelleşmeye yol açarken ve milyarlarca insanı aşıdan yoksun bırakacak aşı milliyetçiliğinin tehlike çanları çalarken, aynı zamanda nüfuz sahibi insanların ve ülkelerinde etkin siyasi rol oynayan kurum ve kişilerin aşı sırasında ‘kaynak yaparak’ vatandaşlarının hakkını gasp etmesi gündem oldu.

Koronavirüs salgınıyla mücadele için 1,75 milyar dolar kaynak sağlayan Bill Gates aşı için sırasını bekleyerek tüm dünyaya örnek oldu.

 

 

Aşı olduğunu sosyal medya üzerinden duyuran Bill Gates, “65 yaşında olmanın faydalarından biri de KOVID-19 aşısı için uygun olmam” dedi. Gates, hakkında ‘aşılar yoluyla insanlara mikroçip yerleştireceği’ne dair komplo teorilerini de ‘tuhaf’ bulduğunu belirtti. 

Geçtiğimiz ay, Bill Gates’in, eşi Melinda Gates’le kurduğu Gates Vakfı, KOVID-19 testlerini, tedavilerini ve aşılarını araştırma ve geliştirmeye yönelik bağışlarını 250 milyon dolar daha arttıracağını duyurmuştu. Bu bağışla birlikte Gates Vakfı’nın koronavirüsle mücadeleye karşı toplam desteği 1.75 milyar doları buldu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN