Pfizer CEO’sunun kayınpederi de aşı için sırasını bekledi

Pfizer CEO’sunun kayınpederi de aşı için sırasını bekledi

BioNTech ile birlikte koronavirüs aşısı geliştiren Pfizer’ın CEO’su Albert Bourla, Yunanistan’da yaşayan 84 yaşındaki kayınpederinin aşı için sırasını beklediğini ve zamanı gelince aşılandığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

KARAR.COM | DIŞ HABERLER

Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in sahibi olduğu Alman BioNTech’in geliştirdiği aşıyı üreten Amerikan ilaç devi Pfizer’ın başındaki isim olan Albert Bourla, Selanik doğumlu ve ailesi burada yaşıyor. 

Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Yunanistan’da yaşayan 84 yaşındaki kayınpederinin aşı için sıra beklediğini ifade eden Bourla, şu ifadeleri kullandı: 

Bu benim kayınpederim. Ailemizde birinci doz aşı olan ilk kişi. 84 yaşında risk grubunda ama zarafetle Yunanistan’da sırasını bekledi. Sevdiklerinin aşılanmasını gören insanlardan duygu dolu pek çok hikâye duydum. Şimdi, bu duyguyu ben de biliyorum. 

 

 

BOURLA: SIRAMI BEKLEYECEĞİM

Bourla daha önce yaptığı açıklamada, ön saflarda yer alan sağlık çalışanları, huzurevi sakinleri ve personeline öncelik verilmesi konusunda Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) ile hemfikir olduğunu ve sırasını bekleyeceğini belirtti.

BILL GATES DE SIRASINI BEKLEDİ

Koronavirüs salgınıyla mücadele için 1,75 milyar dolar kaynak sağlayan Bill Gates de aşı için sırasını bekleyerek tüm dünyaya örnek olmuştu.  

Aşı olduğunu sosyal medya üzerinden duyuran Bill Gates, “65 yaşında olmanın faydalarından biri de KOVID-19 aşısı için uygun olmam” ifadelerini kullandı.  

DÜNYADA 83 MİLYON KİŞİ AŞILANDI

Tüm dünyada bugüne kadar aşı olanların sayısı 83 milyona yaklaştı. İsrail, nüfusuna göre vatandaşlarını en yüksek oranda aşılatan ülkeler arasında yüzde 31’le ilk sırada geliyor. İsrail’i Şeysel Adaları, İngiltere, ABD ve Bahreyn izliyor. 

Türkiye, 1.5 milyon aşılama ile nüfusunun 1.83’ü aşılamış durumda. Pfizer-Biontech aşısını tercih eden Yunanistan’da ise şu ana kadar 214 bin kişi (Nüfusa oranı yüzde 2) aşılanmış durumda. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN