Bitcoin Nedir? Nereden Alınır?

Bitcoin Nedir? Nereden Alınır?

Yatırım araçları arasında Bitcoin’e sıklıkla rastlanıyor. Kırdığı rekorlar ve iniş çıkış eğilimleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Bu nedenle yatırımcılar ve kullanıcılar Bitcoin nedir, nereden alınır, hangi bankalarda var gibi sorular sıklıkla soruluyor.

BITCOIN NEDİR?

Bitcoin dijital, sanal ve elektronik bir para birimidir. 2008 senesinde Satoshi Nakamoto tarafından deneysel olarak ortaya atılmış bir projedir. Bu dijital para birimi herhangi bir resmi kuruluşa ya da bankaya bağlı değildir. Ülkelerin para birimleriyle alınabilme, satılabilme ve transfer edilebilme özelliği olan bir para birimidir. Bu para biriminin kısaltması BTC sembolü ise ฿’dir.

BITCOIN NEREDEN ALINIR?

Sanal para birimi hakkında en fazla merak edilen sorular arasında yer alıyor. Sanal para birimini almak için kripto para borsalarına ya da bankalara başvurmak gerekir. Kripto para borsalarına başvurularak kayıt oluşturulduğunda bir sanal cüzdan oluşturulur. Bu cüzdan Bitcoin’in alınıp satılmasını veya işlem yapılmasını sağlar. Ancak bunun için söz konusu cüzdanda BTC alacak yeterli tutarın olması gerekir. Hesaba paranın yüklenmesi için kullanılan sanal cüzdanı doğru hesap bilgilerinin girilmesi ve yüklemenin yapılması yeterli olabilir.

Bitcoin için sanal cüzdanın cep telefonlarında ve bilgisayarda da oluşturulması mümkündür. Ayrıca Bitcoin’i satın almak yerine madenciliğini yaparak üretmekte mümkündür.

1 BITCOIN KAÇ TL 2021?

Bitcoin’in kaç TL’ye denk geldiği sanal parayla işlem yapmak isteyenler tarafından araştırılır. Sanal paranın borsa hareketlerine bağlı olarak miktarında sabitlik yoktur. Son açıklamalara göre 1 Bitcoin 415.197,28 Türk Lirası’dır. Ayrıca 1 BTC 54.789,10 ABD Doları’dır.

BITCOIN AVANTAJLARI NELERDİR?

Kripto paralar arasında en popüler konumda olan Bitcoin yatırımcıları ve kullanıcılarına sağladığı avantajlar sayesinde tercih edilirliğini her geçen gün artırıyor. Bitcoin’in avantajları arasında şunlar bulunuyor;

BTC hiçbir ülkenin bankasına veya kuruluşuna bağlı değildir. Bu nedenle ülkenin ekonomik değişikliklerinden etkilenmez.

Enflasyon riski düşüktür.

BTC hiçbir kuruluşa bağlı olmadığı için açılan kripto para hesabı kapatılamaz.

Bitcoin için borsalarda hesap açmak son derece kolaydır.

Kripto paraların transfer edilmesi gerektiğinde aracı kuruma ihtiyaç duyulmaz.

BTC ile günün her saati gönderim yapmak mümkündür. Ayrıca gönderim hızlı bir şekilde gerçekleşir.

Bitcoin sisteminde hesap sahiplerinin yaptıkları transfer işlemleri, BTC miktarları ve kimlik bilgileri gizlidir. Bu nedenle de güvenli bir yatırım aracıdır.

Bu avantajlara sahip olan kripto para yatırımcılığını ve kullanımını deneyimlemek isteyenlerin ilgili borsalara başvurmaları ve hesap açmaları yeterlidir.

BITCOIN RİSKLERİ NELERDİR?

Bitcoin avantajları olduğu kadar riskleri de olan sanal para birimidir. Riskler arasında;

Bitcoin’in izi sürülemez. Bu nedenle suç aracı olarak kullanılması mümkündür. Uyuşturucu satışı vs gibi yasa dışı işlemlerde BTC’nin kullanıldığı bilgisi vardır.

Hükümetlerin bir bölümü Bitcoin’i para birimi olarak kabul etmez.

Bitcoin kaybı kolay olan sanal paradır. Üstelik kayıp yaşandığında başvurulabilecek bir merkez yoktur.

BTC piyasası dalgalıdır ve bu nedenle sıklıkla yükselme ve alçalma eğilimi gösterir.

Sanal para birimi için kullanılabilecek servis sayısı fazla olmasına karşılık alıp satmak diğer yatırım araçlarına göre zordur.

Bitcoin’in yeni olmasına bağlı olarak kullanılabileceği alan sınırlıdır. Bu nedenle daha çok yatırım için tercih edilebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN