B.Ö. ve B.S.

Bir fotoğraf vardı geçen haftadan kalan. Burak Yılmaz’ın gol sevincini paylaşmaya ilk Atiba ve Gökhan Gönül gelmişti.

Üçünün yaş toplamı bir asırı geçiyordu ve Beşiktaş bu ‘ihtiyar delikanlılar’ın omuzlarında yükseliyordu. Dün bu kareye nazar değdi.

Pandemi sonrası başlayan sezonun sakatlık ortalamasının yükseldiğini Bundesliga’dan test etmiştik. Haftasonu-haftaiçi temposu başlayınca, limitlerinin üzerinde performansla giden bu üçlüden ikisi fire verdi.

Beşiktaş için bu 35’liklerin ne kadar önemli olduğu, yokluklarında daha net hissedildi. İyi başlayan ve erkenden golü bulan Siyah-Beyazlılar için farka gitmenin işaretleri vardı. Fuat Çapa sonrası hızla toparlanan Kasımpaşa, bu baskıyı karşılamakta zorlanıyordu.

Ancak önce Burak, ardından Gökhan’ın sakatlanması Beşiktaş’ın oyun temposunu ve saha üstünlüğünü bir anda yok etti. Beşiktaş’ın futbolunu B.Ö. (Burak’tan Önce) ve B.S. olarak ikiye ayırmamız gerektiğini bile gösterdi.

Kasımpaşa, ilk golünü atan Boyd’un sayısına, iki organize atakta Koita’nın usta işi vuruşları ile karşılık verdi. Beşiktaş, komşu ilçenin temsilcisine ilk yarı boyunca karşılık veremedi. Bu pasifliği, misafirperverliği ya da rakip takımdaki eski göz ağrısı Quaresma’ya saygısından değil; lidersizliğinden ve güçsüzlüğündendi. Burak çıkınca Beşiktaş sıradan bir takıma dönüşmüştü.

Şampiyonlar Ligi’ne katılma şansı matematiksel olarak devam eden Beşiktaş ikinci yarıya hızlı başladı. Sergen Yalçın sonrası futbolcu kumaşı ortaya çıkan Diaby’nin pasında Lens’in ortasına Boateng’in dokunuşu Kasımpaşa’nın gol organizasyonları kadar becerikliydi.

Ancak Beşiktaş, Atiba yönetiminde galibiyet golü için çok uğraştı ama benzer bir organizasyonu yaratamadı. Ruiz’in sürpriz ortasında sahneye çıkan Güven Yalçın, 90. dakikada tüm şartları değiştirdi.

Sonuç olarak; Beşiktaş’ta üç günde bir maçın getirdiği yorgunluk açıkça hissedildi. Hatta zorlamaya bağlı sakatlıklar verdi. Bayram öncesi lig bitsin düşüncesi dün Kartal’a ağır bir fatura çıkartabilirdi. Siyah-Beyazlılar son dakika golüyle Avrupa’ya çıkış yolunda önemli bir fırsatı değerlendirmiş oldu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum