Kuvvetler ayrılığı artık işlemiyor I Buradan Bakınca

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan, Buradan Bakınca'da sıcak gündemi değerlendirdi. AK Parti iktidarını sert sözlerle eleştiren Ocaktan "Kuvvetler ayrılığı tüm arızalarına rağmen bir şekilde işliyordu. Şimdi bu yok" dedi. Taşgetiren de Meclis'in 101. kuruluş yıl dönemini hatırlatarak Cumhuriyet tarihi boyunca kuvvetler ayrılığı ile ilgili tartışmaların yaşandığını söyledi.

Buradan Bakınca'da kuvvetler ayrılığı tartışmaları, Biden'ın 24 Nisan kararı ve iktidarın dış politika hamleleri masaya yatırıldı. 

Türkiye'nin bugünkü durumundan AK Parti iktidarını sorumlu tutan Mehmet Ocaktan, Türkiye'nin bunu hiç hak etmediğini belirterek şunları kaydetti: 

"128 milyar dolar nerede günleri yaşadık, Ticaret Bakanı ile ilgili bir etik dışı alım meselesi var. Bir süre önce Kürşat Ayvatoğlu'nun ulaştığı servet olayı vardı. Gri pasaport gündem oldu, bunlarında bir boyutu yönetimle bağlantılı."

"ASLINDA ORTADA DEVLET YOK"

Taşgetiren'in iktidara yönelik bu açıklamasına Ocaktan "Bütün bunların toplamı, AK Parti'nin toplum nezdinde itibarını aşağılara çeken bir görüntü. Aslında ortada devlet yok. Herkes kafasına göre takılıyor " diyerek cevap verdi. 

Türkiye'nin Suriye sorununa bakışı ile ilgili de Taşgetiren, Ankara'nın dilinin son derece hayati olduğunu belirterek "Türkiye'nin dilinin dozajını tespit etmesi son derece hayati. O açıdan bir ara, daha meydan okuyucu bir üslup içerisine girdik. Meydan okuyuculuk ilişkilere de yansıyor. Mesela Arap Baharı'nda nasıl tavır almalı?" 

Taşgetiren konuya yönelik şöyle devam etti: "Sivil insanların tavrı ayrı, devlet dilinin tavrı ayrı. Mısır'la ilişkileri koparma tarzında bir yere gelmek gerekiyor muydu?"

"24 NİSAN BİZİM İÇİN HASSAS DÖNEM"

ABD başkanı Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aramaması büyük tepkilere neden olmuştu.

Bu tepkilerin abartıldığını ifade eden Taşgetiren "Biden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aramadı.. Bekleniyor araması. Amerikan başkanlarının ilk arayacağı ülkeler arasında Türkiye'nin bulunması gerektiği gibi bir algı var" diye konuştu. 

Taşgetiren, ABD'nin 24 Nisan kararını hatırlatarak "Yarın 24 Nisan. 24 Nisan gelince Türkiye'de hassas bir sürece gireriz. Çünkü 24 Nisan'da dünyada hangi ülkede Ermeni soykırımı iddiası gündeme getirilecek, bundan dolayı bir tedirginliğe uğrarız."

"KUVVETLER AYRILIĞI İŞLEMİYOR"

Ahmet Taşgetiren Meclis'in 101. yıl dönümü kuruluşunu hatırlatarak kuvvetler ayrılığı tartışmalarına değindi. 

Taşgetiren, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ndeki kuvvetler ayrılığının hala tartışıldığını aktarak "Acaba Meclis'in denetim yetkisi sağlıklı işliyor mu konuları bugün de tartışılıyor" dedi. 

Ocaktan, Türkiye'nin bir hukuk sistemi olmadığını söyledi ve ekledi: "Bugün eminim her AK Partili de bütün Müslümanlar da adaletten, merhametten, liyakatten, işi ehline vermekten bahsedecektir. Fakat kim, bunları nasıl yapacak?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN