Burs taahhütnamesi nedir? İşte e-Devlet burs kredi taahhütnamesi onay sayfası

Burs taahhütnamesi nedir? İşte e-Devlet burs kredi taahhütnamesi onay sayfası

Burs/kredi hakkı elde edenlerin en geç 11 Aralık 2020’de saat 23.59’a dek e-Devlet kapısı üzerinden taahhütnamelerini okuduktan sonra onaylamaları isteniyor. e-Devlet üzerinden burs ve kredi taahhütnamesi onaylanabiliyor.

Ekim 2020 tarihinden itibaren bu tarihe kadar burs ve kredilerin toplu bir şekilde yatması ve önümüzdeki 2021 yılı boyunca KYK ücretlerinin düzenli bir şekilde hesaplara yatırılması için öğrencilerin e-Devlet üzerinden burs taahhütnamesini onaylaması gerekiyor. Taahhütname onayı, e-Devlet mobil uygulama üzerinden de yapılabiliyor.

BURS TAAHHÜTNAMESİ NEDİR?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) kredi ve burs sonuçlarını 7 Aralık 2020 tarihi itibarıyla açıkladı. Burs ve kredi bilgisini sorgulayan öğrenciler, kredi taahhütnamesini onaylaması gerekiyor. Öğrenimleri boyunca alınacak KYK kredileri öncesi öğrencilerin burs taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor. Taahhütname, bir şeyi yapmayı üstüne aldığını belirten yazılı kâğıt anlamına geliyor. Yani öğrencinin, ‘Evet ben bu bursu ya da krediyi onaylıyorum’ dediği bu taahhütname ile gerçekleşiyor.

E-DEVLET BURS VE KREDİ TAAHHÜTNAMESİ ONAY SAYFASI

Burs ve kredi taahhütnamesi onay sayfasına giriş yapmanız için e-Devlet kapısına T.C. Kimlik no ve şifrenizle girmeniz gerekiyor. Orada Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün portalına girin ve çıkan kredi ya da bursunuzun taahhütnamesini onaylayın

Burs/kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrenciler (baba ve annelerinin e-Devlet şifreleriyle) burs/kredi taahhütnamesi için veli onayını yapmalarının arkasından kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını yapabilecek.

15 yaşından küçük veya anne-babası vefat eden öğrenciler de kanuni vasileriyle beraber kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne belgeleri (vasi kararı, kimlik vb.) ile şahsi olarak giderek taahhütnamelerini onaylayabilir.

Yurt dışında okuyanların e-Devlet üzerinden taahhütname onaylama ve kefaletname hazırlatma işlemleri için de son gün 15 Ocak 2021 tarihi olarak belirlendi. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamıyor.)

burs-taahhutnamesi-nedir-iste-e-devlet-burs-kredi-taahhutnamesi-onay-sayfasi.jpeg

Yükseköğrenimini yurt dışında yürüten ve kendisine burs/kredi tahsis edilenlerin yurt içinde PTT’lerden, yurt dışında de büyükelçilik ve konsolosluklardan ‘e-Devlet şifresi’ temin etmesi isteniyor. Ardından e-Devlet kapısı üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları ve kendilerine kefil olacak kişinin Türkiye’deki noterlerden kefaletname hazırlatması bekleniyor.

Öğrenci ismine düzenlenerek tasdik ve tanzim edilmiş kefaletnamenin en geç 30 Ocak 2021’ye dek bir dilekçe ekinde Söğütözü Mahallesi 2176. Cadde No: 25 Çankaya/Ankara adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına posta yoluyla ya da elden teslim edilmesi gerekir.

Bakan Kasapoğlu duyurdu: Kredi ve burs sonuçları açıklandıBakan Kasapoğlu duyurdu: Kredi ve burs sonuçları açıklandıKYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak?KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK öğrenim kredisi kimlere verilir? Geri ödemesi ne zaman başlıyor?KYK öğrenim kredisi kimlere verilir? Geri ödemesi ne zaman başlıyor?KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları nasıl öğrenilir?KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları nasıl öğrenilir?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN