Cilt bakımında dermokozmetik ürünlerin önemi hedir?

Cilt bakımında dermokozmetik ürünlerin önemi hedir?

Dermokozmetik son dönemde popüler olan bir kelime ve pek çok noktada cilt bakımındaki yeri hakkında methiyeleri duyuyoruz. Bunu yanı sıra özellikle son dönem cilt bakımında kadınların favorisi olmuş durumda. Peki, nedir bu dermokozmetik?

Dermokozmetik, kozmetik ile dermatolojinin birleşmesinden oluşan bir cilt bakım yöntemidir; yani bilimsel bir cilt bakım çeşididir. Kozmetik ürünler daha güzel görünmek üstüne kurgulanmışken; dermokozmetik ürünler daha çok tedavi tarafına yoğunlaşmış ürünlerdir.

Cilt Bakımın Öncelikleri

Yediden yetmişe herkes pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt yüzeyine sahip olmak ister. Sağlıklı bir cilt yüzeyi için cilt bakımı rutini çok önemlidir. İzlediğimiz ya da duyduğumuz reklamlar, arkadaşlarımızdan aldığımız tavsiyeler gibi pek çok etken yöneldiğimiz ürünlerin veya markaların değişmesine neden olmaktadır. Oysa her cilt kendine özeldir. Başkasının cildine iyi gelen bir ürün sizin cildinizde farklı sorunlara yol açabilir. Bu nedenle her cildin, kendi ihtiyaçlarına veya belirtilerine göre bir bakım rutinine ihtiyacı vardır.

Cilt bakımı rutini; cildin temizlenmesi, arınması, nemlendirilmesi ve korunması gibi süreçlerden oluşmaktadır. Cildin bu süreçleri en etkili şekilde gerçekleştirebilmesi için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan ilki cilt tipidir. Cilt tipleri genel olarak 5 ana gruba ayrılmaktadır. Bunlar; karma cilt, yağlı yağlı, kuru cilt, lekeli cilt ve hassas cilt tipleridir. Kısa kısa cilt tiplerine bakacak olursak:

Kuru Cilt; cildinde en çok nem dengesizliği olan cilt tipidir.
Hassas Cilt; cildi kolay bir şekilde reaksiyon gösteren cilt tipidir.
Yağlı Ciltler; cildinde sebum açısından yoğunluk olan cilt tipidir.
Karma Cilt; kombinasyon cilt tipi olarak da bilinmektedir. Aynı anda birden fazla cilt tipini barındırmaktadır. Örneğin; karma cilt tipine sahip olan bir kişi aynı anda hem kuru hem yağlı bir cilde sahip olabilir.
Lekeli Cilt; bu ciltler güneş kaynaklı, homonal etmenler vb çeşitli sebeplerden dolayı cildinde renk düzensizlikleri olan kişiler için kullanılan cilt tipidir.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi çeşitli cilt tipleri bulunmaktadır. Bu yüzden cilt bakımı sürecinin etkili bir şekilde gerçekleşmesi için ilk önce cilt tipinizin ne olduğunun belirlenmesi gerekmektedir. Bu konuda kesin bir sonuca varamıyorsanız bir uzman görüşünden faydalanmanız tavsiye edilmektedir.

Cilt tipi belirlendikten sonra ikinci olarak cilt yüzeyinde meydana gelen sorunların belirlenmesi gerekmektedir. Bunlar; ince çizgi veya kırışıklık problemleri, kuruluk ya da akne sorunları, gibi problemler olarak kendini gösterebilmektedir. Cilt yüzeyinde meydana gelen problemlere uygun olarak alınan cilt bakım ürünleri; cilt yüzeyinde çok daha kısa sürede etkili sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır.

Cilt bakımı kategorisinde çok fazla marka bulunmaktadır. Bu da kişileri hangi ürünleri tercih etmesi gerektiği konusunda zorlamaktadır. Cilt bakımı kategorisinde ürün seçerken önce komzetik ve dermokozmetik ürünleri ayırt edebilmek gerekmektedir.

Kozmetik Ve Dermokozmetik Ürünler Nedir?

Her cilt tipi kendine hastır. Cildin benzersiz olması nedeniyle de cilt bakımı ürünleri kişiden kişiye değişmektedir. Kozmetik ürünler cilde anlık müdahale etmeye odaklanmaktadır. Cilt yüzeyinde meydana gelen kusurları geçici olarak kapatmaya yardımcı olurlar. Dermokozmetik ürünler ise; cilt sağlığını ön plana çıkarmaya odaklanmaktadır. Yani cilde dermatolojik olarak yaklaşırlar. Dermokozmetik olarak geliştirilen ürünlerde en önemli nokta, cilt sağlığını korumak ya da yeniden kazandırmak önceliktir. Cilt yüzeyinde meydana gelen problemlerin giderilmesine yönelik olarak yüksek kontrasyonlarla geliştirilirler. Dermokozmetik ürünler, eczane tabanlı ürünler olmalarından dolayı genellikle ilaç olarak algılanıyorlar. Ancak bu ürünler, ilaç değildir.

Bununla birlikte bu ürünler, özel olarak geliştirilen formülleri ile cilde yoğun bir şekilde nüfus eder. Bu sayede özellikle yaşlanma karşıtı cilt bakım kategorisinde sıklıkla göze çarpmaktadır.

Bu ileri teknoloji ürünlerie bilimsel araştırmalardan geçilerek dermatologlar tarafından geliştirilmektedir. Piyasaya çıkarılmadan önce klinik testlerden geçerler. Kozmetik ürünler testlerden geçme gibi zorunlulukları yoktur.

Dermokozmetik Markalar

Dermokozmetik olarak ürün geliştiren birçok marka bulunmaktadır. Bu markalardan en çok bilinenlerini bazı markaları aşağıda listeledik.
1. Institut Esthederm; Fransa menşeili bir markadır. Kırışıklık, leke, nemsizlik gibi birçok problem için çeşitli ürün yelpazesine sahiptir. En çok bilinen ürünlerinin başında: Esthederm Hyaluronic Krem ürünü gelmektedir.

2. Skinceuticals; Antioksidan içerikli çeşitli ürünlerden oluşmaktadır. Menşeili ABD’dir. En çok bilinen ürünleri; Skinceuticals CE Ferulic Serum, Skinceuticals Phloretin CF Serum ürünleridir.

3. La Roche Posay; Amacı tüm cilt tiplerine etkili bakım sunmak olan bir markadır. Fransa menşeilidir. La Roche Posay Effaclar serisi ile adında sıklıkla söz ettirmektedir.

4. Bioderma; Fransız dermokozmetik markasıdır. Tüm cilt tiplerine özel olarak geliştirdiği seriler ile kendinden söz ettirmektedir. En çok aranan serileri arasında, Bioderma Sebium ( Yağlı ciltlere özel seri) ve Bioderma Sensibio (Hassas ciltlere özel seri)yer almaktadır.

5. Heliocare; Frenblock teknolojisi ile özel olarak geliştirilmiş bir markadır. Sadece güneşe kremi kategorisinde ürünler geliştirmektedir. En çok sevilen ürünleri arasında, Heliocare Color Light ürünü yer almaktadır.

Bu markalar dışında, Lierac, Nuxe, Darphin, SVR gibi sevilen ve tercih edilen birçok marka bulunmaktadır.

Dermokozmetik Ürünler Nereden Alınır?

Dermokozmetik ürünler sadece eczanede mi satılır? Bu ürünleri nerelerden alabilirim? Diye soruları beraberinde getiriyor. Bu sorularınıza yanıt olarak: dermokozmetik ürünleri; eczanelerden, yetkili firmalarından, güvenilir e-ticaret sitelerinden satın alabilirsiniz. Eczanelerde fazla sayıda markayı bir arada bulabilmek kolay değil. Bu yüzden son dönemlerde internet üzerinden de dermokozmetik ürünler satın alınmaya başlandı. İnternet üzerinden bu tür alışverişler yaparak, pek çok değişik markayı daha uygun fiyatlarda satın alabilme şansınız oluştu. E-ticaret sitesi olarak kendini kanıtlamış bir site olan Narecza.com’dan ürünleri %100 orijinal ve güvenli bir şekilde alım yapabilirsiniz.

Siteyi buradan inceleyebilirsiniz: https://www.narecza.com/

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN