Çin'den Uygur Türklerine 'pamuk' zulmü

Çin'den Uygur Türklerine 'pamuk' zulmü

Küresel Politika Merkezi, Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerini pamuk tarlalarında zorla çalıştırdığına dair kanıtlar buldu. Merkezin raporunda 570 bin kişinin zorla tarlalarda çalıştırıldığı belirtildi.

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Uygur Türklerinin pamuk tarlalarında zorla çalıştırıldığı ortaya çıktı.

Merkezi Washington’da yer Küresel Politika Merkezi (Center for Global Policy), Sincan Uygur özerk bölgesindeki pamuk tarlalarında devlet tarafından zorla çalıştırılan Uygur Türkleri ile ilgili bir rapor yayımladı.

RAPORDA SOMUT KANITLAR YER ALDI

Raporda, Uygur Türkleri ve diğer azınlıkların, çalışma kampları dışında Sincan’ın batı bölgesindeki pamuk tarlalarında zorla çalıştırıldıklarına dair görüntülü ve yazılı somut kanıtlar sunuldu.

Sincan’daki üç bölgedeki pamuk tarlalarına 2018 yılında 570 bin kişinin zorla devlet tarafından gönderildiği kaydedilen raporda, polis gözetiminde zorla pamuk toplama işinde çalıştırılan Uygur Türklerine çok düşük ücret verildiği aktarıldı.

ÇİN DIŞİŞLERİ YALANLADI

Yine raporda, Çin Dışişleri Bakanlığı’nın, pamuk tarlalarında insanların zorla çalıştırıldığı yolundaki şikayetleri yalanlamasına da yer verildi.

Son olarak ABD yönetimi, Sincan’daki Uygur Türklerinin tarlalarda “köle” gibi çalıştırıldıkları şikayetiyle bu ülkeden yaptığı pamuk ithalatına yasak getirmişti.

Çin, Sincan’daki BM’nin de sürekli gündeme getirdiği ve yaklaşık 1 milyon kişinin bulunduğu belirtilen çalışma kamplarının, gerçekte "mesleki eğitim merkezleri" olduğunu iddia ediyor.

PERİNÇEK: DOĞU TÜRKİSTAN İSLAM PARTİSİ'NİN PKK'DAN FARKI YOK

Öte yandan Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Uygur Türklerinin PKK'dan farkı olmadığını öne sürdü. IŞİD'e katılan Doğu Türkistanlıların olduğunu iddia eden Perinçek "PKK neyse Doğu Türkistan İslam Partisi aynı. Bunlar Türk askerine kurşun sıkan adamlar" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN