Doğu Türkistan'da Müslümanlar, pazar yerine girerken bile zulüm görüyor

Doğu Türkistan'da Müslümanlar, pazar yerine girerken bile zulüm görüyor

Baskı ve zulümlerin bitmediği Doğu Türkistan'da Müslümanlar, pazar yerine girerken bile ayrımcılığı hissediyorlar. Uygur Türkleri, pazar yerine girerken geniş güvenlik taramasından geçerken Çinliler ise özel kapılardan geçebiliyorlar.

KARAR.COM

Çin'in çeşitli zulümlerine maruz kalan Doğu Türkistanlılar çeşitli ayrımcı uygulamalarla da karşı karşıya... En basit şeylerde bile yoğun güvenlik önlemleri alan Çin güvenlik güçleri, Müslümanlar üzerinde hem hukuki anlamda hem de psikolojik anlamda baskı kurmaya çalışıyor.

AYRIMCILIK HER ALANDA VAR

Herhangi bir semtte bulunan pazarların girişleri Müslümanlar ve Çinliler için ayrı. Müslümanların pazara girebilmesi için geniş güvenlik önlemlerinden geçmeleri gerekiyor. Çinliler ise özel kapılardan pazar alanına güvenlik önlemleri alınmadan girebiliyor.

AÇIK HAVA HAPİSHANESİ

Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik baskı ve zulümler her alanda kendisini gösteriyor. İnsanların ibadet etme özgürlüklerinin kısıtlandığı, hak ve özgürlüklerinin baskı altına alındığı, işkencelerin ve cinayetlerin yaşandığı, hatta temel gıda ihtiyaçlarının dahi karşılanamadığı Doğu Türkistan, Uygur Türkleri ve Müslümanlar için adeta bir açık hava hapishanesi gibi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN