DSÖ: Canlı hayvan pazarlarını acilen kapatın

DSÖ: Canlı hayvan pazarlarını acilen kapatın

DSÖ, canlı hayvan pazarlarının Kovid-19 gibi bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabileceğini belirterek acil olarak bu pazarların kapatılması gerektiğini açıkladı. DSÖ yaptığı açıklamada vahşi hayvanların yeni virüslerin ortaya çıkmasına neden olan bulaşıcı hastalıkların yüzde 70'inden fazlasının kaynağı olduğunu vurguladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Son verilere göre salgın boyunca dünya genelinde toplamda 2 milyon 961 bin 810 kişi hayatını kaybederken 137 milyon 392 bin 233 aktif vaka bulunuyor. Salgın dolayısıyla ülkeler yeni kısıtlama kararları almaya devam ediyor.

Dünya Sağlık örgütü (DSÖ) de bir açıklama yaparak canlı hayvan pazarlarının Kovid-19 gibi bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabileceğini söyledi. Ayrıca vahşi hayvanların yeni virüslerin ortaya çıkmasına neden olan tüm bulaşıcı hastalıkların yüzde 70'inden fazlasının kaynağı olduğunun altını çizdi.

DSÖ, buna benzer hayvan pazarlarının sağlık için risk yarattığını belirterek acilen kapatılması çağrısında bulundu ve açıklamasında "Hayvanlar, özellikle vahşi hayvanlar, çoğu yeni virüslerin ortaya çıkmasına neden olan tüm bulaşıcı hastalıkların yüzde 70'inden fazlasının kaynağıdır. Özellikle vahşi memeliler, yeni hastalıkların ortaya çıkması için risk oluşturmaktadır” ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

DSÖ'nün Kovid-19’un kaynağını tespit etmek için Çin'in Vuhan kentinde yaptığı araştırma sonrası yayımlayacağı rapor basına sızmıştı.

Raporda, Kovid-19’un bir laboratuvar sızıntısından meydana gelme olasılığının 'son derece düşük bir ihtimal' olduğu belirtilirken, 'Yarasalarda tespit edilen virüs ile Covid-19 arasındaki kayıp bir halka olduğu, bunun da bir hayvan olma ihtimalinin çok muhtemel olduğu' bildirilmişti.

Milyonlarca kişinin ölümüne yol açan koronavirüs salgını Çin'in Vuhan kentinin deniz ürünleri pazarında ortaya çıktığı ileri sürülmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN