Aranılan adalete ulaşılamıyor! Oxford aşısı Güney Afrika'ya zamlı gidecek

Aranılan adalete ulaşılamıyor! Oxford aşısı Güney Afrika'ya zamlı gidecek

The Guardian gazetesi, Güney Afrika'nın Oxford aşısını AB ülkelerinden 2,5 kat daha pahalıya satın alacağını yazdı.

Güney Afrika, Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısından 1,5 milyon doz sipariş etti.

Güney Afrika Sağlık Bakanlığı'ndan bir yetkili, AFP'ye yaptığı açıklamada, aşıya doz başına 5,25 dolar para vereceklerini söyledi.

Belçikalı Bakan'ın Twitter üzerinden yanlışlıkla paylaştığı listeye göre, AB ülkelerinin Oxford/AstraZeneca aşısının dozunu 2,18 dolara satın alması öngörülüyor.

"YAPTIRIM YAPANLARA İNDİRİM YAPILMIŞ"

The Guardian'ın haberine göre, Güney Afrika Sağlık Genel Direktör Yardımcısı Anban Pillay, kendilerine aradaki farkla ilgili araştırma ve geliştirme aşamalarına katkıda bulunmamalarının gerekçe gösterildiğini aktardı.

Pillay şunları kaydetti: "Bize, gelir düzeyi yüksek ülkelerin neden aşıya daha az para ödedikleriyle ilgili yapılan açıklamada, bu ülkelerin araştırma ve geliştirme çalışmalarına yatırım yaptıkları ve bundan dolayı da fiyatta indirime gidildiği söylendi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN