6 televizyon kanalının lisansı askıya alındı! Amaç dezenformasyonu engellemek

6 televizyon kanalının lisansı askıya alındı! Amaç dezenformasyonu engellemek

Dezenformasyon yaptıkları gerekçesiyle 6 televizyon kanalının lisansı iptal edildi. Kanalların yayın lisanslarının askıya alınmasını memnuniyetle karşılayan Cumhurbaşkanı, "Ülkeyi istikrarsızlaştırma girişimlerini önlemek için önemli bir adım atıldı" dedi.

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından kurulan Moldova Acil Durumlar Komisyonu, ülkede yayın yapan First in Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 ve Orhei TV kanallarının yayın lisanslarının askıya alındığını bildirdi.

Komisyon, inceleme sonucunda kanalların 'ulusal olaylara ve Ukrayna savaşına ilişkin yayınlarında eksik bilgilendirme' yaptığının tespit edildiğini kaydetti.

moldova-bayragi.jpg

"AMAÇ DEZEFORMASYONU ENGELLEMEK"

Yayın lisanslarının askıya alınma kararının, kanalların 'kamuoyunu manipüle etme girişimlerini ve dezenformasyonu engellemek' amacıyla verildiği aktarıldı.

Söz konusu kanalların, AB Konseyinin Rusya'ya karşı dün onayladığı yeni yaptırım paketinde yer alan bazı Rus kanallarının programlarını yeniden aktardığı ileri sürüldü.

"İSTİKRARSIZLIĞA KARŞI ÖNEMLİ BİR ADIM"

Lisansı askıya alınan TV6 kanalının Facebook hesabından yapılan açıklamada, karar 'tamamen gerekçesiz' ve 'ifade özgürlüğüne benzeri görülmemiş bir saldırı' olarak nitelendirildi.

Kanalların yayın lisanslarının askıya alınmasını memnuniyetle karşılayan Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, 'ülkeyi istikrarsızlaştırma girişimlerini önlemek için önemli bir adım atıldığını' belirtti.

moldova-cumhurbaskani-maia-sandu.jpg
Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu

"AZINLIKLARIN HAKLARININ ALAYCI İHLALİ"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova ise karar ile 'Moldova'da Rusça konuşan milyonlarca kişinin tercih ettikleri haber kaynağından mahrum bırakıldığını' belirterek, bunu 'Moldova'daki azınlıkların haklarının alaycı ihlali' olarak değerlendirdi.

maria-zakharova.jpg
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN