ABD, yardımları almaya çalışan Filistinlilerin boğulmasını 'trajedi' olarak nitelendirdi

ABD, yardımları almaya çalışan Filistinlilerin boğulmasını 'trajedi' olarak nitelendirdi

Gazze Şeridi'ne uçaklarla gönderilen yardımların yanlış noktalara indirilmesi sonucu 12 Filistinlinin boğularak hayatını kaybetmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, yardımları almaya çalışan kişilerin boğulmasının "trajedi" olarak nitelendirdi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Yardımların denize düşmesi sonucu 12 Filistinlinin boğularak hayatını kaybettiği, ayrıca yardımlara ulaşmak isteyenler arasında meydana gelen izdiham nedeniyle 6 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, havadan bırakılan ve denize düşen insani yardımları almaya çalışan kişilerin boğulmasının "trajedi" olduğunu söyledi.

Miller, "İnsanların en başında, okyanusa yüzüp insani yardım almaya çalışacak kadar çaresiz hissetmesi bir trajedi. Hiç kimse bunu yapmak zorunda kalmamalı." dedi.

İnsani yardımın ihtiyaç sahiplerine güvenli ve kolay ulaşmasının önemini vurgulayan Miller, "Kimse ailesine gıda, su ve ilaç götürebilmek için hayatını riske atmak zorunda kalmamalı." ifadesini kullandı.

Havadan bırakılan ya da denizden gerçekleştirilen yardımların, karadan yapılanların tamamlayıcısı olduğunu ve yerini almadığını söyleyen Miller, ABD'nin bölgeye daha fazla insani yardım ulaşmasını sağlamak için İsrail ile iletişim halinde olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN