ABD'den Afganistan'da operasyon: 'El Kaide lideri öldürüldü'

ABD'den Afganistan'da operasyon: 'El Kaide lideri öldürüldü'

ABD basınında yer alan haberlere göre ABD haftasonu Afganistan'da drone ile El Kaide'ye yönelik bir operasyon düzenledi. Beyaz Saray, dün akşam Afganistan’da başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini açıklarken, ABD Başkanı Joe Biden, "Artık adalet yerini buldu ve bu terörist lider artık yok. Nereye saklanırsan saklan, halkımız için bir tehditsen, ABD seni bulur ve çıkarır" dedi.

ABD'nin Afganistan’da gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonunda El-Kaide lideri Eymen Zavahiri’nin öldürüldüğü iddia edildi.

Beyaz Saray’dan üst düzey bir yetkiliye dayandırılarak yapılan açıklamada, "Hafta sonu ABD, Afganistan'daki önemli bir El-Kaide hedefine karşı terörle mücadele operasyonu düzenledi. Operasyon başarılı oldu ve sivil can kaybı olmadı." ifadeleri kullanıldı.

ABD medyası, operasyondan bilgisi olan kaynaklara dayanarak, operasyonda El-Kaide lideri Eymen Zavahiri’nin insansız hava aracı saldırısı ile öldürüldüğü iddialarını paylaştı.

Biden: Artık adalet yerini buldu

Beyaz Saray, dün akşam Afganistan’da başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini bildirirken, ABD Başkanı Joe Biden, "Artık adalet yerini buldu ve bu terörist lider artık yok. Ne kadar sürerse sürsün, nereye saklanırsan saklan, halkımız için bir tehditsen, ABD seni bulur ve çıkarır" ifadelerini kullandı.

Blinken: Afgan halkını, desteklemeye devam edeceğiz

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Zevahiri’nin öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Taliban’ın taahhütlerine uyma konusundaki isteksizliği veya yetersizliği karşısında, Afgan halkını güçlü insani yardımlarla desteklemeye ve özellikle kadın ve kız çocuklarının insan haklarının korunmasını savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Obama: Zevahiri’nin ölümü, savaşa girmeden terörün kökünü kazımanın kanıtı

Eski ABD Başkanı Barack Obama ise sosyal medya hesabından Zevahiri’nin öldürülmesine ilişkin bir mesaj yayınlayarak, "Bu geceki haberler aynı zamanda Afganistan’da savaşa girmeden terörün kökünü kazımanın mümkün olduğunun kanıtı. Ve umarım bu haber, 11 Eylül ailelerine ve El Kaide’nin elinde acı çeken herkese bir nebze olsun barış sağlar" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN