ABD'den Rusya'ya 500'den fazla yeni yaptırım

ABD'den Rusya'ya 500'den fazla yeni yaptırım

ABD'den beklenen açıklama geldi. Ukrayna'yı işgal etmesi ve muhalif isim Alexei Navalny'nin tutukluyken hayatını kaybetmesi nedeniyle ABD Rusya'ya karşı 500'den fazla yeni yaptırım duyurdu. 100'e yakın firma veya kişiye ihracat kısıtlaması getirilecek.

ABD, Ukrayna'yı işgal etmesi ve muhalif isim Alexei Navalny'nin tutukluyken hayatını kaybetmesi nedeniyle Rusya'ya karşı 500'den fazla yeni yaptırım duyurdu.

Başkan Joe Biden, yaptırımların Navalny'nin hapsedilmesiyle ve Rusya'nın savaş makinesiyle bağlantılı kişileri hedef aldığını söyledi.

BBC'de yer alan habere göre 100'e yakın firma veya kişiye ihracat kısıtlaması getirilecek.

AB ayrıca, Moskova'nın AB yetkililerinin Rusya'ya girişini yasaklayarak karşılık verdiği yaptırımları da duyurdu. Yaptırımların Rusya ekonomisi üzerinde ne gibi etkileri olacağı belli değil.

PUTİN'İN SUÇLU OLDUĞUNA 'ŞÜPHE YOK'

Başkan Biden yaptığı açıklamada, yaptırımların Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'dışarıdaki saldırganlığının ve yurtiçindeki baskının' daha ağır bir bedelini ödemesini 'sağlayacağını' söyledi.

Yaptırımlar, Navalny'nin Kuzey Kutup Dairesi hapishanesinde aniden ölmesinden bir hafta sonra geldi. Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin'in suçlu olduğuna 'şüphe yok' dedi.

Yaptırımlar aynı zamanda Rusya'nın Ukrayna'yı tam kapsamlı işgalinin ikinci yıldönümünün arifesinde geldi. Biden açıklamasında, "İki yıl önce Ukrayna'yı haritadan silmeye çalıştı. Putin ölümünün ve yıkımının bedelini ödemezse yoluna devam edecek" dedi.

AB, Rusya'nın silah tedarikine yardım etmekle ya da Ukraynalı çocukların kaçırılmasına karışmakla suçlanan yaklaşık 200 şirket ve kişiye yönelik kendi yaptırımlarını da duyurdu. Bunlar arasında, Kuzey Kore savunma bakanı da dahil olmak üzere, Kuzey Kore silahlarının Rusya'ya nakliyesinde yer alan 10 Rus şirketi ve kişi yer alıyordu.

AB, savaşın başlamasından bu yana 2 binden fazla kişiyi listeledi. Buna yanıt olarak Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'ya girişi yasaklanan AB yetkilileri ve politikacıların listesini önemli ölçüde genişlettiğini söyledi. Yapılan açıklamada, "Avrupa Birliği, tek taraflı kısıtlayıcı tedbirler yoluyla Rusya üzerinde baskı kurmaya yönelik sonuçsuz girişimlerini sürdürüyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN