ABD'nin Kovid-19 yardımı Hindistan'a ulaştı

ABD'nin Kovid-19 yardımı Hindistan'a ulaştı

Vaka ve ölüm sayılarında rekora imza atan Hindistan'a ABD tarafından gönderilen yardım malzemesi başkent Delhi'ye ulaştı.

ABD'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarının ve günlük ölüm sayılarının arşa çıktığı Hindistan'a yaptığı yardım malzemesi ülkeye ulaştı. Kaliforniya eyaletindeki Travis Askeri Üssü’nden ülkeye gönderdiği yardım malzemeleri arasında bin 100 adet oksijen tüpü, 15 milyon adet N95 maskesi, 1 milyon adet hızlı test kiti ve korona hastalarının tedavisinde kullanılan antiviral Remdesivir ilacı bulunuyor.

"100 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE MALZEME TEDARİK EDECEK"

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price dün yaptığı açıklamada “Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan'daki ortaklarımıza acil yardım sağlamak için önümüzdeki günlerde 100 milyon doların üzerinde malzeme tedarik edecek” dedi. ABD'li yetkililer, şirketlerin ve şahısların bağışladığı ekipmanları da getirecek olan özel uçuşların önümüzdeki haftaya kadar devam edeceğini söyledi.


JAPONYA DA DESTEK GÖNDERİYOR


Japonya, Hindistan'a 300 oksijen konsantratörü ve 300 vantilatör göndereceğini açıkladı. Japonya Dışişleri Bakanlığı, "Japonya, bu ek acil yardım yoluyla Covid-19 salgınıyla mücadele çabalarında arkadaşımız ve ortağımız Hindistan'ın yanında duruyor" dedi. Hindistan Dışişleri Bakanı Harsh Vardhan Shringla, 40'tan fazla ülkenin özellikle oksijen kaynakları olmak üzere hayati tıbbi yardım göndermeyi taahhüt ettiğini açıklamıştı.


HİNDİSTAN'DA SON DURUM


Son günlerde Kovid-19 vaka sayısında dünya genelinde rekor üstüne rekor kıran, can kaybında 200 bin sınırını aşan 1,4 milyar nüfuslu Hindistan'da hastanelerde yatak ve oksijen artık bulunmuyor. Sağlık sisteminin çöktüğü ülkede tıbbi oksijen karaborsası oluştu. Ülkede son 24 saatte 360 binden fazla yeni vakanın kaydedilirken, toplam vaka sayısı da yaklaşık 18 milyona yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN