ABD'nin son nesil uçak gemisi USS Gerald R. Ford, ilk büyük görevine doğru yola çıktı

ABD'nin son nesil uçak gemisi USS Gerald R. Ford, ilk büyük görevine doğru yola çıktı

ABD'nin son nesil uçak gemisi USS Gerald R. Ford, ilk büyük görevi için hazırlanıyor. Norfolk, Virginia'daki Üsten kalkan sancak gemisi Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hollanda, İspanya ve İsveç gibi ülkelerden toplamda 17 gemi ve 1 adet denizaltı ile Atlantik Okyanusunda eğitim görevine katılacak.

Nükleer güç ile çalışan son nesil uçak gemisi USS Gerald R. Ford, ertelenen kalkış tarihlerinin ardından dün Norfolk, Virginia'daki Üssünden Atlantik Okyanusuna doğru yola çıktı.

ABD'nin yeni gözdesi Gerald R. Ford'un katıldığı bu eğitime ise "service-retained" adı veriliyor. Bu eğitim ise normalde GFMC'nin (Global Force Management Concept) komutası altında, bölgesel savaş komutanını yönetiminde gerçekleştirilmek yerine, ABD'nin 2. Filosunun deniz komuta operasyonları şefinin yetkisiyle beraber gerçekleşiyor.

"BU EĞİTİM YENİ UÇAK GEMİSİNİN KABİLİYETLERİNİ GÖREBİLMEMİZ İÇİN BİR FIRSAT"

ABD 2. Filosunun kumandanı olan Amiral Daniel Dwyer 26 Eylül tarihinde gazetecilere verdiği röportajda, USS Gerald R. Ford'un tatbikatta önderlik edeceği CSG 12 filosunun, müttefik ülkelerin donanmalarının da katılımıyla beraber Atlantik okyanusu boyunca faaliyet göstereceğini söyledi. Dwyer bu görevin yeni nesil uçak gemileri USS Gerald R. Ford'un kabiliyetlerini, gelecek yıl gerçekleştirilecek olan GFM (Global Force Management) konuşlandırılmasından önce görebilmek için iyi bir fırsat olduğunu belirtti.

ABD 2. Filo komutanı Amiral Dwyer kouşmasında, "Bu 'service-retained' konuşlandırması, ABD Donanmasının NATO müttefikleriyle beraber Atlantik kıyılarında eğitim yapması için bir olanaktır. Aynı zamanda da en gelişmiş teknolojilerimizi 40 yıldan sonra ilk kez kullandığımız yeni ABD uçak gemimizi test etmek için de iyi bir fırsattır." yorumlarında bulundu.

GFM/C NEDİR?

Global Force Management/Concept, Muharip Komutanının hedeflerine ulaşabilmek için dünya çapındaki askeri güçleri tek bir çatı altına toplayan ve amaçları stratejik askeri hizmetlerin, Coğrafi Muharip Komutanının gereksinimleriyle eşleşebilmesi için askeri yetenekleri sınayan bir programdır.

SEKİZ ÜLKEDEN KATILIM SAĞLANACAK

USS Gerald R. Ford önderliğindeki CSG 12 filosunda ise sekiz müttefik ülkeden uçaklar, savaş gemileri ve denizaltılar katılacak. Bu ülkeler ise sırasıyla Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hollanda, İspanya ve İsveç. Öte yandan, CSG'nin bünyesinde ise 17 savaş gemisi ve 1 adet de denizaltı bulunması bekleniyor.

Bu eğitimde ise Gerald R. Ford Uçak Gemisi Saldırı Grubuna (GRFCSG); Uçak Gemisi Saldırı Grubu (CSG 12), Uçak gemisi Hava Kanadı 8 (CVW 8) ve Destroyer filosu 2 (DESRON) katılım sağlayacak. Bu grubun içerisindeki gemiler ise; Ticonderoga sınıfı güdümlü füze kruvazörü USS Normandy (CG 60), Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze destroyerleri USS Ramage (DDG 61), USS McFaul (DDG 74), USS Thomas Hudner (DDG 116), Legend sınıfı ulusak güvenlik sınır kesicisi USCGC Hamilton (WMSL 753), Henry J. Kaiser sınıfı ikmal sağlayıcısı USNS Joshua Humphries (T-AO 188), Lewis ve Clark sınıfı kuru yük ve mühimmat gemisi USNS Robert E. Peary (T-AKE 5) katılım sağlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN