ABD’nin yüzde 40'ı Biden'ın meşruiyetine inanmıyor

ABD’nin yüzde 40'ı Biden'ın meşruiyetine inanmıyor

Amerikalıların yüzde 40’ı son yapılan seçimlerde Biden'ın başkan seçilmesinin hukuki olmadığını düşünüyor

ABD’de son yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre Amerikalıların yüzde 40’ı Joe Biden’ın seçimleri hukuki meşruiyet içinde kazanmadığını düşünüyor. Demokratların meşru bir seçim zaferi kazandığını düşünenlerin oranı ise yüzde 55.

Axios isimli bir internet sitesi tarafından yaptırılan araştırmanın sonuçları, Biden’ın bir yıldır görevde olması, Trump’un iddialarının yalan olduğunun ortaya çıkmasına rağmen, ABD halkının önemli bir kesiminin hala şüphe içinde olduğunu gösteriyor.

'KONGRE BASKINI OLAYLARI YENİDEN YAŞANABİLİR'

Araştırma sonuçlarına göre vatandaşların çoğunluğu kongre baskını olayların yeniden yaşanacağını düşünüyor.

Yüzlerce Trump taraftarı Biden’ın seçim zaferinin onaylandığı kongre binasına saldırmışlardı ve olaylarda 5 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırı öncesinde Trump defalarca seçimlerde yolsuzlukla olduğunu söylemiş ve taraflarlarına kongre binasına doğru yürümeleri çağrısında bulunmuştu.

Demokrasi adına endişe verici sonuçların çıktığı kamuoyu yoklamasında amerikan demokrasisine olan inançlarını yitirdiklerini söyleyenlerin oranı yüzde 37. Katılımcıların yüzde 10’u ise sisteme hiçbir zaman inanmadıklarını beyan etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN